Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekçilerin ‘vergide adalet’ direnişi sürüyor


HABER MERKEZİ – Kamu emekçilerinin “vergide adalet” talebiyle başlattığı eylem, 30’uncu haftada birçok kentte devam etti. 

 

Kamu çalışanlarının vergilerin adil bir şekilde düzenlemesi için “vergide adalet” talebiyle başlattığı eylemleri sürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed Şubesi ve Amed Tabip Odası üyeleri, 30’uncu haftada Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde bir araya geldi. 

 

Amed Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Can, Sayıştay’ın 2023 yılına ait Sağlık Bakanlığı denetim raporundaki usulsüzlükleri okudu. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bankaların Kredili Mevduat Hesaplarından (KMH) çekilen nakit paranın, son bir yılda 130 milyar TL’den 315 milyar TL’ye ulaştığını belirten Can, borç durumunun ise 2.8 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye çıktığını söyledi. TBMM’de bulunan 15 partinin 593 milletvekiline seslenen Can, “Bu duruma seyirci kalmayın, halkın dayanacak hali kalmadı ve bu yoksulluğun toplumumuzda yaratacağı sağlıksızlıktan hepimiz sorumluyuz, çabalarınızı ve desteğinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Eylemlerini sürdüreceklerini belirten Can, “Yüzde 35 vergi kesintisini kabul etmiyoruz. Adaletsiz ve eşitsiz vergi uygulamasına karşılık her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi talebimizi yineliyoruz” dedi. 

 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

 

TTB Merkez Konseyi Üyesi Mehmet Şerif Demir ise, 30 haftadır sürdürdükleri eyleme dair Sağlık Bakanlığı tarafından her hangi bir açıklamanın yapılmamasına tepki göstererek, “Her ay artan vergilerle beraber biz daha çok yoksul oluyor ve emeğimizin karşılığı alamıyoruz. Bizler her gün olduğu bu günde bu şartlarda çalışmayı kabul etmiyoruz ve sağlıkçıların hakları verilene kadar mücadele edeceğiz. Fazla hastanın olmasıyla övünen bir Sağlık Bakanı’yla karşı karşıyayız.  Buradan tekrardan Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum: Eşit, nitelikle ve anadilde bir sağlık hizmeti istiyoruz. Bu sağlanana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

 

Açıklama atılan sloganlarla son buldu. 

 

ÊLIH

 


 

SES Êlih Şubesi ve Êlih Tabip Odası da SES Şube binasında basın toplantısı düzenledi. “Aile hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor” pankartının asıldığı toplantıda açıklama yapan SES Êlih Şube Eşbaşkanı Cihan Tüzün “Toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için sürdürdüğümüz mücadelemiz devam edeceğiz. Bu mücadeleye destek çağrımızı toplumun her kesimine yapıyoruz” diye belirtti. 

 

ADANA VE ANTALYA

 


 

Adana Tabip Odası ile SES yönetici ve üyeleri, vergide adalet taleplerini Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde yaptıkları açıklama ile yineledi. Açıklamayı yapan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, mücadelelerinin gelirde adalet olması için olduğunu belirterek, “Yoksulluk giderilmeden toplum sağlıklı olmaz. Yoksulluğa karşı mücadele etmek mesleki sorumluluğumuzdur” dedi.

 

Aynı kapsamda Antalya’da başlatılan eylem de 30’uncu haftasında devam etti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version