Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekçilerin işe iade talepli eylemi sürüyor


AMED – KESK Amed Şubeler Platformu, KHK ile görevinden ihraç edilenler, işlerine iade edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin göreve iade edilmesi taleplerini 105’inci haftasında da sürdürdü. Amed’in Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Hazal Park’ta yapılan açıklamada “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açılırken, sık sık “KESK’li ihraçlar onurumuzdur” sloganları atıldı. Açıklamaya Tabipler Odası, İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed ve KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri de katıldı. 

 

KESK Amed Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Saliha Zorlu, 142 ülke arasında adalet güven noktasında Türkiye’nin 117’nci sırada olduğunun altını çizdi. Adalete güvenin azaldığına dikkat çeken Zorlu, “KHK ile ihraç edilmiş emekçiler olarak bir an önce Türkiye’nin siyasetten arındırılmış bir adalete ihtiyacını olduğunu tekrardan söylüyoruz” dedi. 

 

Ardından konuşan Eğitim Sen Amed Şube Yönetim Kurulu üyesi Şehmuz Tekin, keyfi ve hukuksuz kararlara teslim olmayacaklarını belirtti. İktidarın “darbe” girişimini kendisi için fırsata dönüştürdüğünü ve iktidara muhalif olanları KHK’lerle hukuksuz bir şekilde ihraç ettiğini kaydeden Tekin, “İktidar, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan sendikal hakları, ihraçların gerekçesi olarak göstererek, insan hakları ve evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan uygulamalara imza atmıştır” diye belirtti.  

 

Kamu emekçilerine dayatılan hukuksuz ihraçlara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Tekin, “Bütün arkadaşlarımız işe iade edilene kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version