Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Efrîn’de bir ayda 6 kişi katledildi


HABER MERKEZİ – Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün raporuna göre, Efrîn’de Eylül ayında 6 kişi katledildi, 29 kişi de yaralandı. 

 

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü, Türkiye ve bağlı grupların, kontrolleri altındaki Kuzey ve Doğu Suriye’nin Efrîn kentinde halka karşı işledikleri suçlara ilişkin Eylül ayı raporunu yayımladı.  Raporda, Türkiye’ye bağlı grupların sivillere karşı işlediği katletme, taciz, işkence, yurttaşların mallarını gasp etme, ağaç kesme ve demografik yapının değiştirilmesi gibi suçlarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

 

6 KİŞİ KATLEDİLDİ 

 

Raporda, Eylül ayında 6 yurttaşın katledildiği belirtildi. Katledilenlerden 2’sinin bombardımanda, diğerlerinin ise maruz bırakıldıkları zor durumlara karşı yaşamlarına son verdiğine dikkat çekildi. 26 yurttaşın da yaralandığı hatırlatılan raporda, 6’sı bombalı saldırılarda, 8’i kadın, 12’si çocuk olmak üzere 20’den fazla kişi de Mabeta kentinin Kaxir köyünde yaşanan olaylarda yaraladığı belirtildi.

 

ZEYTİN AĞAÇLARI KESİLDİ

 

Raporda, Türkiye’ye bağlı grupların, ticaret amacıyla Efrîn çevresinde bine yakın zeytin ağacını kestiği belirtildi. Öte yandan demografik yapının değiştirilmesi suçlarının devam ettiği hatırlatılan raporda, Mir Selman Yardım ve İnsan Çalışma Merkezi’nin Türkiye’nin kurumlarından birinin işbirliğiyle Cindirês kentinde 300 bölümden oluşan bir “sömürge evi” inşa ettiğine dikkat çekildi.

 

Türkiye’ye bağlı grupların, Kaxîrê köyündeki yurttaşlar başta olmak üzere  Efrînli yurttaşların mallarını gasp ederek, onları mallarından vazgeçmeye ve para ödemeye zorladıkları belirtilen raporda, söz konusu grupların, birçok kırsal bölgesinde de çok sayıda orman ve zeytin ağacını bilerek yaktığı ifade edildi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version