Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Edebiyatçılardan köşe yazısına erişim engeline tepki


AMED – Kürt Edebiyatçılar Derneği, yazar Fırat Can’ın “3. Dünya savaşı, Ortadoğu’da kaos ve çıkış yolu” başlıklı köşe yazısına getirilen erişim engeline, “İfade özgürlüğü haktır, hak olan engellenmez” şeklinde tepki gösterdi.  

 

Kürt Edebiyatçılar Derneği yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Yaşam Gazetesi’nde Yazar Fırat Can’ın “3. Dünya savaşı, Ortadoğu’da kaos ve çıkış yolu” başlıklı köşe yazısının engellenmesine tepki gösterdi. Dernek tarafından yapılan “İfade özgürlüğü haktır, hak olan engellenmez” başlıklı açıklamada, emperyalist güçlerin, faşizan siyasetleri uğruna kültürler harmonisi Ortadoğu coğrafyasında, huzurun ve demokratik birlikteliğin teminatı olan çok sesliliği nasıl yok etmeye yöneldiklerini gördüklerini söyledi. 

 

Dernek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu kadim coğrafyayı kan gölüne çeviren iktidar ve zorbaların, hiçbir zaman farklı düşünceleri tahammül etmediğini, düşünceyi ve onu görünür kılan yazar, aydın ve entelektüeli de hep ‘etkisizlestirmeye’ ve ‘sindirmeye’ yönelik çabalar içerisinde olduğunu biliyoruz. Kürt Edebiyatçılar Derneği Üyesi ve Yeni Yaşam Gazetesi Yazarı Fırat Can’ın Ortadoğu’daki çok sesli birlikteliğe işaret eden ‘3. Dünya Savaşı, Ortadoğu’da kaos ve çıkış yolu’ başlıklı köse yazısına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli verilmesi ve söz konusu yazının yer aldığı gazetenin 7 Ekim tarihli baskısına toplatma karar verilmesini de bu bağlamda değerlendiriyoruz. Dernek olarak üyemiz yazar Fırat Can’ın yazısına verilen erişim engeli kararını kabul etmediğimizi söylüyor, ‘ifade özgürlüğü haktır, hak olan engellenemez’ diyoruz.” 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version