Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ebubekir Sofuoğlu’na soruşturma: İstanbul’daki vahşi cinayetle ilgili sözlerine tepki yağmıştı

Ebubekir Sofuoğlu’na soruşturma: İstanbul’daki vahşi cinayetle ilgili sözlerine tepki yağmıştı


İstanbul’da Semih Çelik tarafından İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil isimli kadınların vahşice katledilmesinin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşıma tepki yağan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) rektörlüğü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında İstanbul’da iki genç kızın vahşice öldürülmesiyle ilgili sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rektörlükten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“4 Ekim 2024 tarihinde 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil isimli iki genç kızımızın katledilmesi üniversitemizde derin üzüntü yaratmıştır. Öncelikle hayatını kaybeden kızlarımızın ailesinin acısını paylaşıyor ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”

SOFUOĞLU NE DEMİŞTİ?

Sofuoğlu X hesabından İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerine ilişkin şunları yazmıştı:

– Okullardaki çocuklar, İslami hassasiyetlerle yetiştirilmiş olsaydı yine aynı sonuçla mı karşılaşırdık?’ Kaçıncı cinayette aklımız başımıza gelecek. Bu vahşi cinayetlerin işlenmesinde, yapının, sistemin hiç mi kabahati yok, her şey mükemmel mi yani?

– Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı bile ve şu an hayattaydı. İslami hassasiyetler çiğnenmeye devam ettikçe, tabii ki istemiyorum ama bu acı hadiselerle ne yazık ki karşılaşmaya da devam edeceğiz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version