Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Durum içler acısı; Türkiye, Küresel Emeklilik Endeksi’nde sondan üçüncü!

‘Memur ve emeklilere yüzde 25 yapılacak’ iddiası


CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Türkiye’de kriz ve yoksulluğun özellikle toplumun belli kesimlerinde derinden hissedilir hale geldiğini söyledi. Küresel Emeklilik Endeksi verilerine göre, Türkiye’nin 48 ülke arasında 45. sırada yer aldığını aktaran Karabat, “2025 yılında bu tablo maalesef daha da kötü olacak!” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabı X’te emeklilerin içinde bulunduğu zorlukları ortaya koyan verileri paylaştı. AKP’nin ekonomi politikalarını eleştiren Karabat, “AKP’nin yoksulluğu derinleştiren ekonomi politikaları sonucu emekliler açlık sınırının altında yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Özgür Karabat’ın konuyla ilgili paylaşımları şöyle:

TÜRKİYE DÜNYA EMEKLİLİK LİGİNDE DİBE İNDİ

1-AKP’nin yoksulluğu derinleştiren ekonomi politikalarısonucu emekliler açlık sınırının altında yaşıyorlar. Bu durum artık dünyadaki araştırmalara da net bir şekilde yansıyor.

2-İnsan kaynakları danışmanlığı şirketi Mercer’ın Küresel Emeklilik Endeksi’ne göre, Türkiye 48 ülke arasında 45’inci sırada yer aldı. Hollanda emeklilik endeksinde birinci, Hindistan ise sonuncu oldu.

3-Dünya nüfusunun %65’ini kapsayan 48 emeklilik sisteminin 50’den fazla gösterge çerçevesinde değerlendirildiği Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye’yi, gelişmiş batı ülkelerinin yanı sıra Botsvana, Peru, Kolombiya gibi ülkeler de geçti.

4-2025 yılında da bu tablo maalesef daha da kötü olacak. Çünkü AKP’nin planı, gerçekleşen enflasyon değil, IMF’nin de önerdiği gibi hedeflenen enflasyona göre maaş zammı yapmak. OVP 2025 enflasyon hedefi %17,5 olmuştu.

5-AKP’nin 2025 bütçesine bakıyorsunuz, vergi gelirleri %50’ye yakın artıyor. Ama maaş zamları, hayali olan düşük enflasyon hedeflerine göre yapılıyor. Sefaletin derinleştirilmesine “rasyonel politikalar” diyorlar.

6-Geldiğimiz noktada “Batı bizi kıskanıyor”dan, “Hindistan ile yarışan Türkiye” haline geldik.
Ekonomik krize, toplumsal çürüme de eşlik ediyor. Herkes konuşur, Ak Parti yapar!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version