Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyanet’in 11 milyon liraya bastırdığı Hadislerle İslam kitabında büyük hata

Diyanet: Paranın vadesiz hesapta tutulması uygun değildir


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bastırdığı ve 11 milyon liraya maliyeti olan Hadislerle İslam isimli eserde büyük hataların olduğu ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 Temmuz 2023 tarihinde 20 bin takım Hadislerle İslam isimli eser bastırdı. Basım maliyeti, 11 milyon 60 bin TL olan kitap, Diyanet’in satış siteleri ile internetteki kitap satış sitelerinden satışa çıkarıldı.

BirGün’ün haberine göre; çok sayıda satıldığı öğrenilen eserde büyük hata olduğu fark edildi. Sadece baskısına 11 milyon TL harcanan kitaptaki hata, yapılan diğer harcamalar da eklendiğinde milyonlarca liralık kamu zararına neden oldu.

Diyanet kaynakları, eserle ilgili Döner Sermaye Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü’nden gelen pdf dosyasının, üzerinde hiç değişiklik yapılmadan matbaaya gönderildiğini söyledi. Basım sonrası 81 kente dağıtılarak satışa çıkarılan eserdeki Arapça hadislerin okunmadığı ve sayfalarda kaymalar olduğu belirtildi. Kontrol edilmeden baskıya gönderilen dosyada, Basılı Yayınlar Daire Başkanı Önder Özkan’ın imzası olduğu, asıl kusurlunun Özkan olduğu da iddialar arasında yer aldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version