Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyanet İşleri Başkanı boykota davet etmişti: Damadı, İsrail menşeli markanın distribütörü çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1,5 ayda 6 ülke gezdi

İsrail menşeli markalara boykot çağrısı yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın damadının ‘İsrail’e destek vermek’ ile suçlanan markaların Sakarya’daki temsilcisi olduğu ortaya çıktı.

Filistin’i abluka altına alarak on binlerce kişiyi bombalarla katleden İsrail’e tepkiler sürerken çok sayıda kamu kurumu İsrail menşeili ürünlere yönelik boykot kararı aldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, “Tüm alanlarda boykota devam edilmesi insan olmanın asgari bir gereğidir” dedi.

Vatandaşlar İsrail menşeili olan ya da İsrail’i destekleyen şirketlerin ürünlerini almayarak boykota destek verirken Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın damadı Berat Şirinat’ın boykot listesinde bulunan akaryakıt markası ile madeni yağ markasının distribütörlüğünü yaptığı ortaya çıktı.

İSRAİL MENŞELİ MARKANIN TEMSİLCİSİ ÇIKTI

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Erbaş’ın bu çağrısı sonrası Damat Şirinat’a ait olan ve 2007 yılında kurulan petrol ürünleri ile otomotiv alanındaki şirketin, ‘İsrail’e destek vermek’ ile suçlanan markaların Sakarya’da temsilciliğini yaptığı öğrenildi.

Distribütörlüğün 2011 yılında alındığı, 2012 yılında ise şirketin, “Genel satış performansı Türkiye birinciliği” elde ettiği belirtildi. Öte yandan şirketin, markanın dünyada yalnızca 69 kişiye verdiği, “Elçilik kulüp üyesi” unvanına sahip olduğu da ifade edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version