Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Discord’a Erişim Engeli Getirildi!

Discord'a Erişim Engeli Getirildi!


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın internet sayfasında yer alan açıklamaya göre; İstanbul’da Semih Çelik’in iki genç kadını canice katletmesinin ardından gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi suçlarla gündeme gelen sosyal ağ platformu Discord’a erişim engeli getirildi.

Karar Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı.

BAKAN URALOĞLU’NDAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarına işaret ederek “Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok” açıklamasını yapmıştı.

DISCORD SORUŞTURMASI DÜZENLENMİŞTİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord uygulamasında çocuk ve kadınlara yönelik şiddet, şantaj ve cinsel saldırılarda bulunduğu iddia edilen gruplarla ilgili soruşturma açıldığını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram gibi uygulamalardaki ‘C31K’ grubuna yönelik operasyon yapıldığını duyurmuştu. Grubun yöneticilerinin yakalandığını bildiren Yerlikaya, şüphelilerin çocuk olduğunu ve psikolog eşliğinde ifade alınacağını aktarmıştı. Bakan Yerlikaya, “Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan zorbalarla, kadına şiddet eğiliminde olup kin ve nefret yayanlarla görülecek hesabımız var! Siber dünyanın hangi deliğine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi tek tek bulup adalete teslim edecektir” ifadelerini kullanmıştı.

RUSYA’DAN YASAK GELMİŞTİ

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Discord’un yasal gereklilikleri yerine getirmediği gerekçesiyle ülkede engellendiğini bildirmişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version