Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Dillerin özgürlüğü için 13 Ekim mitingine katılacağız’

‘Dillerin özgürlüğü için 13 Ekim mitingine katılacağız'


AMED – Kürt Edebiyatçılar Derneği, halkların ve dillerin özgürlüğü için 13 Ekim’de yapılacak “Özgürlük mitingi”nde yer alacaklarını duyurdu. 

 

Kürt Edebiyatçılar Derneği, Amed’de 13 Ekim’de yapılacak “Komploya karşı direniyoruz, Özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” mitingine ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Kürt sorunun giderek, derinleştiği ve karmaşık bir hal aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Özgürlük tutsaklarına yönelik tecrit uygulamaları ve Kürt sorunun demokratik çözümünün askıya alınması dil ve edebiyat alanında da kendini göstermektedir. Bundan dolayı tüm yönleriyle demokratik bir yaşamın inşa edilmesi, Kürt dili ve edebiyatının da bundan payını alması gerekir. Kürt dilinin bundan fazla pay almasının yolu da Kürtçe anadil eğitiminden geçmektedir. Zira anadil de eğitim halklar arasındaki toplumsal barışın sağlanması için kaçınılmazdır” denildi. 

 

Dernek, açıklamasının devamında dillerin ve halkların özgür olması inancıyla 13 Ekim’de Amed’de yapılacak “Özgürlük mitingi”nde olacağını duyurdu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version