Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dilan Polat ve Sıla Doğu kardeşlere ‘hayasızca hareketler’ soruşturması: Gözaltına alındılar

Dilan Polat ve Sıla Doğu kardeşlere ‘hayasızca hareketler’ soruşturması: Gözaltına alındılar


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında ‘hayasızca hareketler’ de bulunma suçundan re’sen soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Polat ve Doğu gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu’nun sosyal medyada yayınlanan Beşiktaş’taki bir eğlence mekanında çekilen görüntülerine ilişkin harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında basın yayın organlarında çıkan haberler ve sosyal medya platformlarındaki videolar incelendi.

İnceleme sonucunda Polat ve Doğu kardeşler hakkında TCK’nın 225. maddesinde düzenlenen ‘hayasızca hareketler’ suçundan re’sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve Sıla Doğu emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Savcılıkça ifadesi alınan iki kardeş, imza atma şeklinde adli kontrol uygulanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakim, Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında salı, perşembe ve pazar olmak üzere haftada 3 gün kolluk biriminde imza atma yükümlülüğü şeklinde adli kontrol kararı verdi.

19 AĞUSTOS’TA TAHLİYE OLMUŞTU

Dilan Polat, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme” ile “Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava kapsamında 19 Ağustos’ta tahliye olmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version