Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Destici, ‘kredi kartı limit vergisini’ böyle savundu: “Ver kardeşim! Vermezsen sonun Filistin gibi olur!”

Destici, ‘kredi kartı limit vergisini’ böyle savundu: “Ver kardeşim! Vermezsen sonun Filistin gibi olur!”


Cumhur İttifakı’nın en küçük destekçisi Büyük Birlir Partisi’nden AKP’nin hazırladığı yeni vergi paketine destek geldi. BBP lideri Mustafa Destici,”100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan, devlete 750 lirayla savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim! Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını, polis kanını, güvenlik koruyucusu ailesini veriyor; sen 750 lira vermişsin, çok mu!” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak sağlamak için hazırlanan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklif, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisi öngörüyor. Katılma payı ödemelerinin Savunma Sanayii Destekleme Fonu için aktarılacağı açıklandı, 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL’lik gelir hedeflendiği belirtildi. Ayrıca gayrimenkul, araç alım satımları ve tapuda yapılan diğer işlemlerden de zorunlu fon kesintisi yapılması planlanıyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kredi kartı limitlerinden ‘Savunma Sanayii fonu’ adına kesilecek vergileri savundu. Destici, “100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan, devlete 750 lirayla savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim! Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını, polis kanını, güvenlik koruyucusu ailesini veriyor; sen 750 lira vermişsin, çok mu! Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı, Batı’yı, Ermenistan’ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye’yi, Türkiye Cumhuriyeti’ni savunduğunu görmedim. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına sığınarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu; onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, ‘demlenmeye’ devam etsin.” dedi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version