Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dervişoğlu Bahçeli’ye “al bunu baş ucuna as” diye urgan attı; MHP lideri kabul etti


1 Ekim’deki Meclis açılışından beri Kürt sorununun çözümü için çizilmeye çalışılan yeni çerçevenin mimarı gibi görünen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün partisinin grup toplantısında yaptığı tarihi çıkışa en sert tepki diğer milliyetçi partilerden geliyor.

Bahçeli’nin “Türkiye’ye getirilirken, ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin” sözleriyle İmralı Adası’nda tutuklu bulunan PKK liderinin TBMM çatısına çağrılmasına, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu karşı çıktı.

Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye urgan: “O zaman hatırası olsun. Al şimdi bu ipi başının ucuna as”

Birçok kişinin Türk bayrağı taşıdığı ve önlerindeki kürsülere terör saldırılarında ölenlerinin fotoğraflarını koyduğu İYİ Parti TBMM grup toplantısında MHP liderini hedef alan Dervişoğlu, Öcalan’ın kendi cesedini çiğnemeden parlamento çatısı altında konuşamayacağını söyledi.

İYİ Parti grubunda birçok kişinin Türk bayrağı taşıdığı ve önlerindeki kürsülere terör saldırılarında ölenlerin fotoğraflarını koyduğu görüldü.

İYİ Parti lideri, “Allah yukarıda şahit. Bu ülkenin geleceğini, bu milletinin istikbalini, bu devletin bekasını Devlet Bahçeli’ye karşı savunacak olmak rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydi. Terörist başı Meclis’te konuşacakmış. Hadi oradan. Burası Atatürk’ün Meclisi. Bu cani, bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu Meclis’e giremez. Hatırlıyorsunuz değil mi? ‘Ben asamadım, asabiliyorsan as’ deyip Tayyip Erdoğan’a ip atmıştı. Siz bu milletin vefasını astınız. Ondan sonra çıkıp diyorsunuz, ‘milattır’. O zaman hatırası olsun. Al şimdi bu köşede bu ipi başının ucuna as” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, İYİ Parti’den kendisine atılan urganı istedi

MHP’ye yakınlığı ile bilinen Bengü Türk TV’de canlı yayına katılan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya, MHP lideri Bahçeli’nin genel merkezdeki makam odasına asmak için İYİ Parti Grubu’ndan o ipi istediğini söyledi.

Müsavat Dervişoğlu’nun bu çıkış üzerine, “İpe sahip çıkan çok oldu, bulabilirsek veririz” değerlendirmesi yaptığı belirtiliyor.

Dervişoğlu: “Tayyip Erdoğan’a bir daha seçilme şansı verecek anayasa değişikliğinin karşısında duracağız”

Toplantı sonrası Meclis kulisinde VOA Türkçe’nin “Erdoğan’ın dördüncü dönemini tahkim etme süreci olarak mı okuyorsunuz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan İYİ Parti lideri, bu tartışmaların sonuna kadar karşısında duracaklarını söyledi.

Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye, bütçe takvimine girmiştir. Ama görülüyor ve anlaşılıyor ki Türkiye’nin yakıcı sorunlarını anlatmamıza izin vermek istemeyen bir güruh, Türkiye’nin önüne yapay gündemler getiriyor. Anayasa değişikliği tartışması bu ülkede gündeme geldiğinden beri bu ülkede etnik köken tartışılıyor. Abdullah Öcalan konuşuluyor ve tartışılıyor. Bunların sonuna kadar karşısında duracağız. Tayyip Erdoğan’a bir daha seçilme şansı verecek ya da tek adamlığı tahkim edecek bir anayasa değişikliklerinin karşısında duracağız” dedi.

Dervişoğlu’na “milliyetçi cephe” sorusu: “Türk milliyetçiliği zaten birliktir. Türk milletini utandıranlar düşünsün”

Bahçeli’nin çıkışı sonrası dün özellikle milli hassasiyetleri ile öne çıkan sosyal medya hesaplarından “milliyetçi cephe kurulsun” çağrısı yapıldı.

Dervişoğlu, bu duruma ilişkin soruya verdiği yanıtta, “Bunlar sosyal medyada konuşuluyor. Türk milliyetçiliği zaten birliktir. Türk milletini utandıranlar düşünsün” değerlendirmesini yaparken İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra yeni bir parti kurma çalışmaları yapan Yavuz Ağıralioğlu’yla partiyi kurduktan sonra görüşeceğini ifade etti.

Dervişoğlu Özel’i de eleştirdi: “Bölücübaşına imtiyaz yarışında ‘ben de varım’ hezeyanı lanet okunacak bir iktidar hırsıdır”

Grup konuşmasını sağ yumruğunu kaldırarak, “Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle bitiren İYİ Parti liderinin eleştirilerinden, Bahçeli kadar bugün Diyarbakır’da bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de nasibini altı.

İYİ Parti lideri, grup konuşmasını sağ yumruğunu kaldırarak, “Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle bitirdi.

Dervişoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın günlerdir haftalardır havaya bakıp ıslık çalması ve bugün bölücübaşına imtiyaz yarışında ‘ben de varım’ hezeyanı, lanet okunacak bir iktidar hırsıdır. Devlet Bahçeli’ye verdiği cevaba bakın, el yükseltiyormuş. Türkiye kumar masası mıdır? Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar, akıl ve izanını yitirmiş ortağı, vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefet, artık bizim için yok hükmündedir. Bebek katillerine, teröristbaşına imtiyaz vermek yarışına girmiş bu şebekenin arka arkaya en üst düzeyde yaptıkları açıklamalar gösteriyor ki hepsi rolünü oynamaktadır” diye konuştu.

Ümit Özdağ: “Öcalan’a sadece Türkiye’de değil, Suriye’de de mi devlet kurma izni veriyorsunuz? Türk milletine açıklamak zorundasınız”

Dervişoğlu gibi önce MHP’de, ardından İYİ Parti’de siyaset yaptıktan sonra Zafer Partisi’ni kuran ve 2023 Genel Seçimleri’nde özellikle sığınmacı karşıtı politikasıyla beklentilerin üzerinde oy alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yeni sürece karşı çıkanlardan.

Özdağ dün yaptığı açıklamada, “Erdoğan’a, Bahçeli’ye, Özel’e soruyorum: Öcalan’a Türk milletine ait olan neyi teklif ediyorsunuz? Neyi vermeye karar verdiniz? Türkiye’nin bir bölgesinin Kürdistan olmasına mı karar verdiniz? Devletin resmi dilini değiştirmeye mi karar verdiniz? Federal bir Türkiye kurmaya mı karar verdiniz? Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da özel bir Kürdistan kurmaya mı karar verdiniz? Yoksa Öcalan’a sadece Türkiye’de değil, Suriye’de de mi devlet kurma izni veriyorsunuz? Öcalan size ne karşılığında ne veriyor? Bunu Türk milletine açıklamak zorundasınız. Bu iş öyle Meclis’te yapılacak konuşmalarla halledilecek bir iş değil” dedi.

Zafer Partisi lideri, Bahçeli’nin bu çıkışıyla Türk milliyetçilerini hayal kırıklığına uğrattığını da iddia etti.

Exit mobile version