Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM’li Hamitoğulları’ndan Bahçeli’ye cevap: “Biz zaten Türkiye partisiyiz!”

DEM’li Hamitoğulları’ndan Bahçeli’ye cevap: “Biz zaten Türkiye partisiyiz!”


DEM Parti Eş Genel başkanı Tülay Hatimoğulları, Meclis’te düzenlediği grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Hatimoğlu’na Devlet Bahçeli’nin, “DEM’e uzattığım el ‘Türkiye partisi olun’ teklifidir.” sözleri soruldu. Bunun üzerine Hatimoğulları, “DEM Parti zaten bir Türkiye partisi!” dedi.

Barışın sağlanması için müzakereye hazır olduklarını vurgulayan Hatimoğulları, bunun için somut adımların atılması ve ‘yol temizliği’ yapılması gerektiğini kaydetti. Türkiye’de kronikleşen sorunların olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, “Demokratikleşmesinin önünde engel, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözüme kavuşması bu anlamıyla önemli bir adım olacaktır.” diye konuştu.

Tülay Hatimoğulları’nın gündeminde yargı da vardı. Şunları söyledi: “Yargının bugün, bu kadar saray taraftarı olması, ‘AYM kapatılsın denecek’ kadar ileriye giden adımların atılması geçmiş dönemde çok eleştirdiğimiz ve doğru bulmadığımız konular. Bu konuda tabii yargıyla ilgili adımların atılması çok önemli ve elzemdir. Bu konularda atılacak adımları biz de izleyeceğiz hep beraber. Buradaki normalleşme midir, iç barış mıdır? Kavramı, ismi ne olursa olsun somut olması gereken şey Türkiye’deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik programın ortaya çıkması gerekiyor.”

Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında ise, “Uzattığım el, gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın temenni ve teklifidir.” demişti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version