Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Demirtaş içeride tutulurken, Öcalan’ın TBMM’de konuşması Kürt siyasi hareketini karıştırır’

‘Öcalan’a tahliye kapısını açmak, DEM’in Demirtaş’ı tasfiye etmesi şartına bağlanıyor’


Gazeteci Sedat Ergin, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a “Gelsin Meclis’te konuşsun, örgütün lağvedildiğini açıklasın, umut hakkına başvursun. Ne Kandil, ne de Edirne, adres İmralı’dan DEM’e uzansın” yönünde yaptığı çağrıyı değerlendirdi.

HDP’nin cezaevinde olan eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın denklem dışında tutulduğuna dikkat çeken Sedat Ergin, bu durumun Kürt siyasi hareketi içerisinde kestirilemeyecek tartışmaları tetikleyebileceğine işaret etti.

Ergin, “Demirtaş içeride tutulurken, ağır suç sicilini burada tekrarlamamıza gerek olmayan Öcalan’ın TBMM’de konuşabilmesi adalet terazisine konduğunda, tartının ayarlarının karışmaması mümkün değildir” dedi.

Sedat Ergin’in yazısından bir bölüm şöyle:

“Konunun şu yönü üzerinde de durmak gerekiyor. Bahçeli’nin açıklamaları dikkatli okunduğunda, mesajların ana adres olarak İmralı’ya gittiği, buna karşılık Edirne’de demir parmaklıklar arkasında olan Selahattin Demirtaş’ın tümüyle denklemin dışında tutulduğu görülüyor. Bahçeli, “Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın” diyerek kapıları kendisine tamamen kapatıyor.

Tutukluluğuyla ilgili olarak AİHM’den Türk makamlarınca uygulanmayan bir hak ihlali kararı olan Demirtaş içeride tutulurken, ağır suç sicilini burada tekrarlamamıza gerek olmayan Öcalan’ın TBMM’de konuşabilmesi adalet terazisine konduğunda, tartının ayarlarının karışmaması mümkün değildir.

Bu yönde bir stratejinin uygulamaya konmasının Kürt siyasi hareketi içinde bugünden kestiremeyeceğimiz tartışmaları tetiklemesi beklenebilir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version