Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti’den Devlet Bahçeli’nin Çağrısına Yanıt: Onurlu Bir Barış İçin İnisiyatif Almaya Hazırız

DEM Parti'den Devlet Bahçeli'nin Çağrısına Yanıt: Onurlu Bir Barış İçin İnisiyatif Almaya Hazırız


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya ilişkin, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalı. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan için tarihi bir çağrı yaptı. Tülay Hatimoğulları konuşmasında Bahçeli’ye yanıt verdi.

Hatimoğulları, “Bir başlangıç olacaksa Öcalan’ın tecridi kaldırılsın. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız. Öcalan konuşsun, ne konuşacağını herkes görsün” dedi.

Tülay Hatimoğulları’nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Kürt sorununun çözüm yolu, yöntemeleri ve muhatapları bellidir. Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da ağır tecrit altında bulunan sayın Abdullah Öcalan’dır.

Kürt sorununun çözümü Meclis’tir. Parlamento’da ve siyasette muhatap DEM Parti’dir, demokratik zeminde siyasi partiler, demokrasi güçlerinin tamamıdır, toplumun bizatihi kendisidir. Geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz ki toplumsallaşamamış bir barış, gerçek anlamda bir barışı sağlayamamış oluyoruz.

Barış bilinci toplumun bütün hücrelerine yayılmalıdır ki, bütün toplum tarafından benimsenmeli ki gerçek barış olsun.

Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Kürt sorununun çözümünde pusula demokratik müzakeredir, onurlu barıştır. Çözümü kimseden dilenmiyoruz, onurlu bir barış için de inisiyatif almaya hazırız.”

BAHÇELİ NE DEDİ?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Bahçeli, “Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘umut hakkı’nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız” ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR…

Kaynak: Gerçek Gündem


AKP’de Olağanüstü ‘Yenidoğan’ Toplantısı


Yumurta Sarısında Kırmızı Leke Ne Anlama Geliyor?


Makarna İçin Soğuk Su Yöntemi: Pişirme Süresini Yarıya İndiriyor


‘Tecridi Kaldırılsın, Terörist Başı Gelsin Mecliste Konuşsun’

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version