Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti Sözcüsü Doğan: “Çözüm için iyi niyet yetmez, ciddiyet gerekiyor”

DEM Parti Sözcüsü Doğan: “Çözüm için iyi niyet yetmez, ciddiyet gerekiyor”


DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Kürt sorununun çözümü için ‘iyi niyetin’ yeterli olmadığını, ciddiyet gerektirdiğini söyldei. Doğan, “Geçmiş tecrübelerden ders çıkararak yeni şeyler söylemek gerekiyor. Kürt meselesi bir güvenlik sorunu değildir; Kürt meselesi bir demokrasi ve kimlik sorunudur. Kürt meselesini çözmeden demokrasi sorununu çözmek mümkün değil.” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, devam eden Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına dair partinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ayşegül Doğan, bebek ölümlerine neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’ne işaret ederek, “Bu olaya skandal demek doğru değil; adeta bir seri cinayetten söz ediyoruz. Kamuoyuna yansıyanlar korkunç, korkunç kelimesi bunu ifade etmeye yetmiyor.” diye konuştu. Yaşanan olayı ‘çürümenin fotoğrafı’ olarak yorumladı. Sağlık Bakanlığı’nın ihmaline dikkat çekti.

Ayşegül Doğan, konuşmasının devamında Kürt sorununun çözümü ve kalıcı bir barış için yıllardır mücadele verdiklerini belirtti. Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de yeni yasama yılında partisinin milletvekilleriyle tokalaşmasına dikkati çeken Doğan, şunları söyledi:

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZISosyal medyadan yardım çağrısı yapmıştı: Cinsel istismara uğrayan üniversite öğrencisi koruma altına alındıSONRAKİ YAZIErdoğan: “Lübnan’dan gelen olursa, onlara da kapımız her zaman açık!”

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version