Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti: “İmralı muhataptır, bir süreç başlayacaksa İmralı oradadır”

Sezai Temelli


DEM Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, ‘yeni çözüm süreci’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gülistan Koçyiğit, Kandil’le görüştürüldüğü ve yeni bir çözüm süreci başlayacağına ilişkin iddiaları, “Görüşme oluyor mu, olmuyor mu? Bilmiyoruz. İmralı’ya heyetler, aile gitseydi bu bilgiyi teyit edebilirdik. Bu bilgiyi teyit edebilecek olan hükümetin kendisidir. Diğer muhatabı Kandil’dir, İmralı’dır.” dedi. Sezai Temelli ise “Telefon trafiği var mı, görüşme başladı mı? Bunlarla ilgili bizde bir bilgi yok. Bizim dışımızdaki gelişmeler üzerine yorum yapmamız doğru değil. Eş Genel Başkanımızın dediği gibi bu konuda İmralı muhataptır. Bir süreç başlayacaksa buyurun İmralı oradadır.” ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Meclis’te sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Koçyiğit, gazeteci Amberin Zaman’ın Al-Monitor’de Abdullah Öcalan’ın Kandil’deki PKK yöneticileri ile görüşmesine izin verilerek örgüte “Silahları bırakmayı müzakere etmenin zamanı geldi.” dediğine ilişkin iddialara cevap verdi.

Sezai Temelli, “Telefon trafiği var mı, görüşme başladı mı? Bunlarla ilgili bizde bir bilgi yok. Bizim dışımızdaki gelişmeler üzerine yorum yapmamız doğru değil. Eş Genel Başkanımızın dediği gibi bu konuda İmralı muhataptır. Bir süreç başlayacaksa buyurun İmralı oradadır.” dedi. İkinci adresin Meclis olduğuna vurgu yapan Temelli, DEM Parti’nin bu konuda sorumluluk almaya hazır olduğunu söyledi. Temelli, “Biz de tam bu ortak muhataplığı belirleyecek adresteyiz. Bu sorumluluk üzerinden hareket ediyoruz. Önümüzdeki süreçte gerçekten bir müzakere süreci başlayacaksa DEM Parti sorumluluk almaya hazırdır, Meclis’tedir, o muhataplığa adaydır” diye konuştu.
“Bu Türkiye açısından bir şans”

Gülistan Kılıç Koçyiğit ise görüşmeyi teyit edecek olanın hükümet ve İmralı olduğunu söyledi. Öcalan’ın 44 aydır İmralı’da avukat ve ailesi ile görüştürülmediğine dikkat çeken Koçyiğit, şöyle devam etti:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version