Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Deli dumrul vergileri öyle bir geliyor ki yakında utanmadan donlarımızdan da ÖTV alırlarsa şaşırmam

Deli dumrul vergileri öyle bir geliyor ki yakında utanmadan donlarımızdan da ÖTV alırlarsa şaşırmam


Serbest Görüş Ekonomi

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi programını eleştirdi. Getirilen vergilere tepki gösteren Zeyrek, “Şimşek’in gücü de sadece garip gurabaya yetiyor. Yandaş şirketlere giden hortumları kesemiyor ve vatandaşın boğazına çöküyor” eleştirisi getirdi. Zeyrek, “Akıl dışı, Deli Dumrul vergileri öyle bir geliyor ki yakında utanmadan, sıkılmadan donlarımızdan da ÖTV alırlarsa şaşırmayacağım” diye sitem etti.

Zeyrek bugünkü yazısında şunları kaydetti:

“Bir ekonomist olmaktan çok bir “tahsildar” gibi davranıyor. Her yere herkese vergi salıyor, saçma sapan, “akıl dışı” dolaylı vergiler getiriyor. Deprem vergileri yetmiyormuş gibi şimdi de savunma sanayi vergileri icat ettiler. Kredi kartı limitlerinden 750 lira vergi alacaklarmış (O, hizmet bedeli diyor ama düpedüz vergi). Böyle “akıl dışı” bir şey nerede görülmüştür? Mesela taşınmaz sattın 750 lira, taşınmaz aldın 750 lira… Mesela kol saati aldın, yüzde 20 ÖTV… Mesela uçan oyuncak aldın, yüzde 20 ÖTV…

Siz söyleyin, ülkeden çıkarken 500 lira (1 Ocak’tan sonra 729 lira) ödemek “akıl dışı” değil mi? Siz söyleyin, oyuncak alırken yüzde 20 ÖTV ödemek “akıl dışı” değil mi? Siz söyleyin, kredi kartının limitinden vergi almak “akıl dışı” değil mi? Siz söyleyin, kol saatinden ÖTV almak “akıl dışı” değil mi? Akıl dışı, Deli Dumrul vergileri öyle bir geliyor ki yakında utanmadan, sıkılmadan donlarımızdan da ÖTV alırlarsa şaşırmayacağım.

Gerçekten merak ediyorum: Ne olacak bu milletin hali? Bu ülkeyi yöneten (iktidardaki), yönetmeye talip olan (muhalefetteki) insanlara inanmanın, güvenmenin zamanı geçti mi gerçekten? Bu “akıl dışı” Deli Dumrul vergileriyle dolu “akılcı” soyguna kim “dur” diyecek? Bu milleti bu soygunlardan kim kurtaracak? Sonunda iş başa mı düşecek?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


 

Exit mobile version