Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP: Saldırılara karşı tutumumuz direniş olacaktır


AMED – Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren DBP, “Tüm saldırı ve girişimlere karşı tutumumuz her zamanki gibi direniş olacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye’nin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik hava saldırılarına dair yazılı açıklama yaptı. AKP-MHP iktidarının savaş siyasetini sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Bu kapsamda bulduğu her fırsatta Kürt halkını hedef alan siyasal rejim dün bir kez daha Rojava ve Başûrê Kurdistan topraklarına saldırarak sivilleri doğrudan hedef aldı. DAİŞ ve ÖSO gibi paramiliter çete grupları ile gerçekleşen saldırılarda yine sivil yaşam alanları hedef alındı, siviller katledildi. Savaş suçlarını da barındıran bu saldırıların temel amacının Kürt halkının kazanımlarını olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir yandan ‘çözüm ve normalleşme’ söylemleri dile getirilmesi diğer yandan işgal saldırıları ile Kürt halkının katledilmesi iktidarın Kürt politikasındaki gerçekliğini ve ikiyüzlülüğünü açığa çıkarıyor” denildi.  

 

‘ULUSLARARASI DEVLETLER KATLİAMIN PARÇASI’

 

Saldırılarla Kürdistan’ın statüsünün ve yaşamsal değerlerin hedef alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Bu konsepte karşı gelişecek direniş ve mücadele kararlılığı Kurdistan’ı savunma temelinde olmalıdır. Ayrıca, bu saldırılara göz yuman ve Türk devletine her seferinde işgal için izin veren uluslararası devletler de yaşanan katliamların bir parçasıdır. Ortadoğu’da diyalog ve çözümün egemen olması iddiası içinde olan güçler öncelikle Türk devletine ‘dur’ demelidirler. Kurdistan halkının kazanımlarını hedef alan tüm saldırı ve girişimlere karşı tutumumuz her zamanki gibi direniş olacaktır.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version