Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘DAİŞ düştü onu sahiplenenler de düşecek’


HABER MERKEZİ – Kobanê eylemlerinin yıl dönümü nedeniyle yapılan açıklamalarda, “DAİŞ düştü onu sahiplenenler de düşecek” denildi.  

 

DAİŞ’in Kobanê’ye saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen direnişin yıl dönümü nedeniyle birçok kentte eylemler düzenlendi. 

 

ADANA 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adana İl Örgütü, “6-8 Ekim olayları tüm hakikatleriyle ortaya çıkarılsın” yazılı pankartla İnönü Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

 

Açıklamayı yapan DEM Parti İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, 6-8 Ekim eylemlerinde 47’si HDP’li olmak üzere 54 kişinin yaşamını yitirdiğini ancak buna karşın HDP’lilerin “sokağa çıkma” çağrısı gerekçe gösterilerek tutuklandığını hatırlattı. Aydemir, “Kobanê kumpas soruşturmasının amacı, iktidar tarafından bitirilen çözüm sürecinden ve 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra HDP’yi tesfiye etmek suretiyle iktidara seçim kazandırmak, İŞİD’in Kobanê’de yenilmiş olmasının üzüntüsü ve öfkesiyle HDP’den intikam almaktadır” dedi.  

 

Aydemir, “Kobanê kumpas davasının hukuksuzluğu bir yana, 6-8 Ekim olayları ile çözüm süreci devam ederken hazırlanıp Genelkurmay Başkanlığı’na sunulan çöktürme planı arasındaki bağlantının ve Kobanê’ye yardım koridoru açmayarak olayların asıl sorumlusu olan iktidarın o süreçte neyi planladığının ortaya çıkarılması gerekmektedir. 6-8 Ekim olaylarının tüm hakikatleriyle ortaya çıkarılması bugün tarih karşısında parlamentonun sorumluluğudur” diye belirtti. 

 

AGIRΠ

 

Agirî’de DEM Parti, DBP ve  TJA öncülüğünde açıklama gerçekleştirildi. DEM Parti Agirî il binası önünde yapılan açıklamaya, DEM Parti Kadın Meclisi, belediye meclis üyeleri ve DEM Parti İlçe örgütü yöneticileri, DEM Parti Agirî Milletvekili Nejla Demir ve çok sayıda kişi katıldı. 

 

AKP-MHP iktidarının, Kürt halkının meşru ve demokratik taleplerini bastırmak için hukuk eliyle Kobanê Davası’nı açtığını belirten Yiğit, “Elbette ki siyasi bir kararın sonucudur. Agirî’den bu karanlığa karşı mücadele edeceğimizi haykırıyoruz. Şüphe yoktur ki 6-8 Ekim tarihlerinde yaşanan olayların toplumsal açıdan yarattığı derin yaraları sarmanın yolu, bu olaylarla ilgili hakikatlerin açığa çıkarılmasından geçmektedir. DEM Parti olarak 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde yaşanan olayların bütün boyutları ile açığa çıkarılması, yaşanan süreçlerin incelenmesi ve hakikatlerin tüm kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Açıklama alkışlarla son buldu.

 

AMED 

 

DBP ve DEM Parti, DEM Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Amed Milletvekili Mehmet Kamaç, DEM Parti ve DBP il ve ilçe yöneticileri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYADER)  ve Barış Anneleri’nin de katıldığı açıklamada “DAİŞ düştü onu sahiplenenler de düşecek” pankartı açıldı. 

 

Burada konuşan DBP Amed il Eşbaşkanı Sultan Yaray, “DAİŞ, Kobanê’de saldırılar yapmıştı. DAİŞ karşısında büyük bir direniş sergilendi. Bu topraklara barış gelip, Kürt halkı haklarını alana kadar direnmeye devam edeceğiz. Her zaman alanlarda olup, birbirimize sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. Yaray son olarak, 13 Ekim mitingine çağrıda bulundu. 

 

Ardından basın metnini okuyan DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, DAİŞ ve onları destekleyen güçlere karşı oluşan tepkileri hatırlatarak, “Bu tepkiler bölgede yeni bir sürecin kapısını aralamış, ‘Kobanê düştü düşecek’ diyenlere inat kadın ve halkların direnişi ile IŞİD barbarlığı Ortadoğu’da son bulmaya başlamıştır. Ortadoğu’da IŞİD’in mağlup olduğu gibi, bu hukuksuz uygulamaların da eninde sonunda sona ereceğine inanıyoruz” dedi. 

 

Açıklama atılan “Bijî berxwedana Kobanê” sloganıyla son buldu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version