Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cinsel istismara maruz kalan 2 yaşındaki bebek hayatını kaybetti


Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkan ve bir aydır yoğun bakımda olan 2 yaşındaki bebek hayatını kaybetti.

Olayı yakından takip eden Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, X sosyal medya hesabından, “Çok ama çok üzgünüz. Sıla bebeği maalesef kaybettik. Evladımıza bunu yapanlar en ağır cezayı alacak. Ayrıca, Sıla yavrumuzu ölüme götüren süreçte ihmali olan her kim varsa yargı önünde hesap verecek! Tekirdağ Barosu olarak yargı sürecini kararlılıkla sonuna kadar takip edeceğiz” diye yazdı.

Avukat Gürcün geçen ayki açıklamasında, 8 Eylül’de ortaya çıkan olayın 5 Eylül’de yaşandığını belirterek, çocuğun durumunun ağırlaşması üzerine annenin çocuğu hastaneye götürdüğünü ve çıkan bulgular doğrultusunda olayın savcılığa intikal ettiğini ifade etmişti.

Tekirdağ Barosu Başkanı, “Dosyada bulunan adli tıp kurumunun kati raporlarından edindiğimiz bilgi, ne yazık ki 2 yaşındaki yavrumuza bir cinsel istismar vakasının ortaya çıktığını gösteriyor. Bu anlamda çok üzgünüz” demişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçen ay olayın duyulmasının ardından, bebeğin entübe durumda olduğunu, kardeşinin ise devlet korumasına alındığını, bakanlığın dava sürecine müdahil olacağını açıklamıştı.

Türk basınında yer alan haberlerde olayla ilgili tutuklananlar arasında anne, üvey baba ve iki komşu çocuğunun olduğu bildirilmişti.

Exit mobile version