Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çinli otomotiv devi Samsun’da fabrika kuracak

Dünya devi, BYD ile Türkiye'de tedarik fabrikası kurmak için anlaştı


Serbest Görüş Ekonomi

Çinli otomotiv devi Chery için özel bir yasal düzenleme yapılarak, Samsun’da kurulacak Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) şirkete alan tahsis edilmesi planlanıyor. 

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD’nin ardından bir başka Çinli otomotiv şirketi Chery için de özel bir yasal düzenleme yapıldı. Samsun’da kurulması planlanan organize sanayi bölgesinde (OSB) Chery’ye özel bir alan tahsis edilmesi öngörülüyor. 

OSB’de geniş yer verilecek

Samsun’da ikinci bir OSB’nin kurulması için çalışma yapıldı. Tekkeköy’de 318 hektarlık alanda çok sayıda firmanın üretim yapabileceği bir alan belirlendi. Çalışmalar sürerken Çinli Chery’ye de OSB’de geniş bir yer verileceği duyuldu. Bu yerin önce OSB’den tahsis yapılan firmalardan kesinti yapılarak karşılanması planlandı. OSB kıyı şeridinde kurulduğu için Kıyı Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiği fark edilince TBMM’ye sunulan vergi paketinin içerisine bir cümlelik madde eklendi. Bu maddeyle sadece OSB’nin kuruluşuna izin talep ediliyordu. Ancak vergi paketi geri çekilince bu madde de boşa düşmüş oldu. Sonunda formül, görüşmeleri devam eden tüketici yasasıyla ilgili teklife madde eklenmesi yoluyla bulundu.

 

Exit mobile version