Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çiftçiler üretimi durdurdu: Mısır ithalat vergisi yüzde 130’dan yüzde 5 düşürüldü


Cumhurbaşkanı kararı ile mısır ithalatında yüzde 130 olan gümrük vergisinin yüzde 5’e düşürülmesine Eskişehirli çiftçiler tepki gösterdi.

Meltem Karakaş’ın Eskişehir.net’te yayınlanan haberine göre; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önüne giden ve İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş ile görüşen çiftçiler, karardan geri dönülmesini talep etti.

Çiftçinin zarar ettiğini ifade eren üreticiler, “Burada gıda tekellerine ve sanayiciye rant yaratılıyor. Çiftçinin cebinden para transferi yapılıyor” dedi.

‘BİR HAFTA BOYUNCA TARLADA BİÇERLERİ DURDURUYORUZ’

Resmi Gazete’de yayınlanan kararı eleştiren çiftçiler adına açıklama yapan Eskişehir Genç Rençberler Sözcüsü Burak Kuşan ise, “Biz Eskişehir’de çiftçiler olarak bir hafta boyunca tarlada biçerleri durduruyoruz” diye konuştu.

Üreticiler, artan maliyetleri karşılayamaz hale geldiklerini ve bu durumun kendilerini iflasa sürüklediğini ifade ettiler.

Çiftçiler, bir kamyon kuru mısırın fiyatının dün 242 bin 500 TL iken bugün 200 bin TL’ye düştüğünü ve bu zararın tamamen kendi ceplerinden çıktığını vurgulayarak, “Bu resmen hırsızlıktır” dediler.

Üreticiler, yaşanan bu kriz karşısında Tarım ve Orman Bakanlığı’nı acilen göreve çağırarak çözüm bulunmasını talep etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version