Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’den ‘ceza ve infaz sistemi’ tepkisi: Çarpıklığın mimarları, günah çıkarıyor!

CHP'den 'ceza ve infaz sistemi' tepkisi: Çarpıklığın mimarları, günah çıkarıyor!


Serbest Görüş Haber Merkezi

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, iktidarın ceza ve infaz politikasını eleştirerek “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Cezasızlık algısını yıkmamız gerekiyor’ diyor. Adalet Bakanı Tunç ise ‘Adaletsizlik algısı ortadan kalkacak’ diye devam ediyor. Ceza ve infaz sistemindeki çarpıklığın mimarları şimdi adeta günah çıkarıyor. Ülkemizde cezasızlık algısı yok ülkemizde cezasızlık olgusu var. Adaleti yok eden kim? Yargıyı siyasetin baskısı altına alanlar kim? Sizsiniz” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, iktidarın ceza ve infaz politikasıyla ilgili açıklama yaptı. Uzun, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘cezasızlık algısını yıkmamız gerekiyor’ diyor. Adalet Bakanı Tunç ise ‘adaletsizlik algısı ortadan kalkacak’ diye devam ediyor. Ceza ve infaz sistemindeki çarpıklığın mimarları şimdi adeta günah çıkarıyor. Ülkemizde cezasızlık algısı yok ülkemizde cezasızlık olgusu var. Peki bu olgu neden oluştu? 22 yıldır iktidarda olan kim? Adaleti yok eden kim? Yargıyı siyasetin baskısı altına alanlar kim? Sizsiniz. Bugünkü sorun cezasızlık olgusunun da ötesinde bu düzeni yaratan basiretsiz iktidar sorumludur.” (ANKA)





 

 

Exit mobile version