Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP Kurmaylarından ‘Anket’ Yorumu: ‘Seçmenimiz Haklı Olarak Böyle Diyor Ama…’

CHP Kurmaylarından 'Anket' Yorumu: 'Seçmenimiz Haklı Olarak Böyle Diyor Ama...'


CHP kurmayları, yerel seçimlerin ardından yapılan anketlerdeki dalgalanmaları değerlendirdi. Kurmaylar, oylarda düşüş olsa bile halen birinci parti olduklarını ve kararsız seçmenleri ikna etmek için çalıştıklarını söyledi.

CHP kurmayları, yerel seçimlerden bu yana yapılan anketlerin sonuçlarını değerlendirerek, “Neredeyse tüm anketlerde birinci parti çıkıyoruz. Ancak bunun oranı değişiyor. Üç ay önce altı puan öndeysek, son yapılanlarda 3-4 puan aralığında önde olduğumuz gözüküyor” ifadelerini kullandı. Partililer, anketlerdeki değişimin ülke gündemine bağlı olduğunu belirtti.

GÜNDEME GÖRE DEĞİŞİM

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, kurmaylar, “AKP seçmeni artmıyor belki ama kararsız seçmen havuzu bu konuların kutuplaşmasıyla genişliyor. Oysa İsrail’le ticaret, eğitim sorunları, geçim sıkıntısı, sosyal medya özgürlükleri gibi konular gündeme geldiğinde iktidarın zayıfladığını görüyoruz” dedi. Bu bağlamda, iktidarın değişen gündemle birlikte CHP’nin destek bulma çabasını da vurguladılar.

AKP SEÇMENİNİN DEĞİŞİMİ

Parti temsilcileri, “Seçmenimiz haklı olarak ‘Erdoğan hala aynı Erdoğan’ diyorlar. Ama AKP seçmeni aynı mı?” diyerek, Erdoğan’ın söylemlerinden ve ekonomik durumdan bunalan AKP seçmeninin durumunu sorguladı. CHP, bu bunalmış ve kararsız seçmenleri kendisine çekmek için yeni bir siyaset tarzı benimsediklerini belirtti.

İKTİDARIN GÜNDEM DEĞİŞİKLİĞİ ÇABALARI

İktidarın gündemi değiştirmeye çalıştığını ifade eden CHP kurmayları, “CHP’de yeni bir altılı masa modeli yaratmaya çalışıyorlar. Özgür Bey, Ekrem Bey, Kemal Bey, Mansur Bey birer aktör olsun ve birbirleriyle tartışsınlar. Ancak parti içinde de değişimle dışarıda kalan bazı arkadaşlar buna malzeme veriyor” eleştirisini getirdi. Bu durum, CHP’nin karşılaştığı siyasi dinamikler açısından önemli bir tartışma konusu haline geldi.

Kaynak: Cumhuriyet


Etiketler

CHP


AKP


Anket


İYİ Parti Genel Başkanı DP Genel Başkanı ile Görüştü


Sıcak Suyla Duş Alanlar Dikkat: Uzmanlar Uyardı İlk Kez Duyacaksınız


Bu Besinlerin Bir Lokması Bile Anında Kanser Yapıyor: Diyetisyen Açıkladı


‘Savunma Sanayii Hepimizin Gözbebeği Ama…’

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version