Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ceza hukukçusu Adem Sözüer: “Bankaya para yatırma, sendikaya üyelik gibi davranışlardan ceza sorumluluğu doğmaz”

Prof. Dr. Adem Sözüer: Kavala ve arkadaşlarının tahliyesi için ziyarete ihtiyaç yok, çözüm açık ve net


Ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, güncel yargılamalara ilişkin AYM’nin bir başvuruya ilişkin kararını sosyal medya hesabından yorumladı. Sözüer, “İşlendiği anda ceza kanunlarında, açıkça suç olarak tanımlanmamış, kanuni koşullarda çalışan bankaya para yatırma, sendikaya üyelik gibi davranışlardan ceza sorumluluğu doğmaz.” dedi.

Anayasa Mahkemesi, Bank Asya, Sendika, dernek üyeliği, Zaman gazetesi aboneliği nedeniyle verilmiş mahkumiyet kararına ilişkin başvuruda, ‘suç ve cezaların yasallığı ilkesinin ihlaline’ karar verdi. AYM, hangi kriterlerin cezalandırma gerekçesi yapıldığı  bilinmeyen bir başka dosyada ise bu ilkenin ihlal edilmediğine hükmetti.

Sö konusu kararı İnsan hakları hukukçusu Dr. Gökhan Güneş, sosyal medya hesabından paylaştı. Güneş, konuyla ilgili farklı tarihlerde yaptığı paylaşımlarda şunları yazdı:

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer de Gökhan Güneş’in konuyla ilgili paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı: “İşlendiği anda Ceza Kanunlarında,açıkça suç olarak tanımlanmamış,kanuni koşullarda çalışan bankaya para yatırma,sendikaya üyelik gibi davranışlardan ceza sorumluluğu doğmaz. Suç örgütüne üyelik için o yapılanmanın suç işlemek için kurulduğu ve faaliyet gösterdiğini bilmek ve kastla o örgüte dahil olmaktır. İstihbarat/kolluk faaliyetleri bağlamında kullanılan iltisak ve irtibat terimleri ile üyelik katagorisinin genişletilmesi belirlilik ilkesine aykırıdır.” ifadeleriyle değerlendirdi.

İşlendiği anda Ceza Kanunlarında,açıkça suç olarak tanımlanmamış,kanuni koşullarda çalışan bankaya para yatırma,sendikaya üyelik gibi davranışlardan ceza sorumluluğu doğmaz. Suç örgütüne üyelik için o yapılanmanın suç işlemek için kurulduğu ve faaliyet gösterdiğini bilmek ve… https://t.co/ATKWdkTF04

— Av.Prof.Dr.Adem Sözüer https://ademsozuer.com/ (@AdemSozuer) October 11, 2024

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version