Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cenevre eyleminde uluslararası kurumlara ‘harekete geç’ çağrısı


CENEVRE – Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle BM Ofisi önünde yapılan eylemde, uluslararası kurumlara bir kez daha“Harekete geç” çağrısı yapıldı. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında İsviçre’nin Cenevre kendinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde gerçekleştirilen eylem sürüyor. Bu hafta düzenlenen eylemde hayatını kaybeden Kobanê direnişinin sembol isimlerinden Apê Nemir anıldı. 

 

Eylem komitesi adına Kürtçe açıklamayı yapan Hasan İnci, bugün Kürdistan ve Türkiye’de gerçekleşecek olan kalıcı bir barışın tek şartının Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması olacağını dile getirdi.  İmralı’da sürdürülen tecride dikkati çeken İnci, 25 Mart 2021’den bu yana Abdullah Öcalan’dan herhangi bir bilgi alamadıklarını ifade etti. İnci, “Bu durum insan haklarına ve uluslararası hukuk ilkelerine aykırıdır” diye konuştu. 

 

Abdullah Öcalan’ın sadece Kürt halkının lideri olmadığına dikkati çeken İnci sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Öcalan Ortadoğu’da barış, demokrasi ve halkların kardeşlik mücadelesinin öncüsü ve yürütücüsüdür. Bugün Önderliğimizin fikirleri ve çözüm paradigması aynı zamanda  Türkiye’de ve bölgede yıllardır süren savaşın sona ermesi ve kalıcı bir barışın sağlanmasının da anahtarıdır. Ancak bu fikirleri susturmak için yürütülen tecrit barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesini yok etmektedir. Kürt halkı olarak bu tecridin bir an önce sona ermesini talep ediyoruz.   Dünya kamuoyunun ve uluslararası kurumların bu konudaki sessizliği bizi endişelendiriyor.  Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve ilgili kurumlar başta olmak üzere demokrasinin insan haklarını koruyan tüm güçlerini Önder Apo’nun özgürlüğü hareketine katılmaya çağırıyoruz.  Tekrar hatırlatıyoruz;  Bu hukuk dışı uygulamalara karşı sessiz kalınması kabul edilemez.”

 

‘APÊ NEMIR’I SAYGIYLA ANIYORUZ’

 

İnci son olarak Apê Nemir’i anarak şu konuşmayı yaptı: “Apê Nemir barış ve özgürlük için işkence ve tecride karşı sessiz kalmadı. Siz de sessiz kalmayın. Apê Nemir, Kobanê’nin kurtuluşu için direnişin simgesiydi. Kürt halkı 23 Ekim 2014’te onu Kobanê’de direnişin ön sırasında tanıdı Apê Nemir o yaşta  direnç ve cesaret gösterdi.  İnsanlığın mücadelesinde, işgalci düşmanlara karşı bizlere daima özgürlük yolunu açan kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, önlerinde eğiliyoruz.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version