Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı

Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı


Hayatta olup olmadığı tartışılan Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı savcı eşliğinde açıldı. Garipoğlu’nun cesedinden alınan DNA örneklerine kimlik eşleştirmesi yapılacak.

17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü.

Cem Garipoğlu 197 gün sonra teslim olunca tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezası verilip Silivri Cezaevi’ne konan Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te hücresinde ölü bulunduğu açıklanmıştı.

Ancak Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçırıldığı önü sürülüyor.

Bu nedenle mezarının açılması ve feth-i kabir (cesedin mezardan çıkarılıp otopsi yapılması) işleminin uygulanması isteniyordu.

Bu yöndeki başvurular sürekli reddediliyordu.

Son olarak Silivri başsavcılığı, Garipoğlu’nun otopsi kaydını istemişti.

Otopsi görüntülerini izleyecek bilirkişi heyetinin hazırlayacağı rapora göre Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecekti.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 26 Eylül’de Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Mezar bugün açıldı.

Mezarlıkta savcı ve ekiplerin yanı sıra, Karabulut ailesi avukatı Rezan Epözdemir hazır bulundu. Karabulut ailesiyse mezarlığa gelmedi.

Polis ekipleri, mezar çevresini bariyerlerle çevirdi ve yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarın bulunduğu bölüm girişinde iki ayrı kontrol noktası kurulurken, bu alana girişlerde kimlik kontrolü de yapıldı.

Belediye görevlileri, Garipoğlu’nun cesedinin çıkarılması için mezarı kazdı.

Garipoğlu’nun cesedinden kemik örnekleri alınıyor.

Kemiklere kimlik eşleşmesi yapılacak.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version