Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı: Cesedi, Adli Tıp Kurumu’na götürüldü


15 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Cenaze tabut içinde Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir’de Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulunmuştu. Garipoğlu’nun ölümünün ardından ortaya atılan iddiaların üzerine Karabulut ailesinin avukatları ‘Fethi Kabir İşlemi’ talep etti.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep kabul edildi. Polis ekipleri Cem Garipoğlu’nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı’nda güvenlik amacıyla demir bariyerlerle tedbir aldı. Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar edip etmediğinin ortaya çıkarılabilmesi için mezarı saat 11.00’de açıldı. Ekipler, yapılan fethi kabir işleminin ardından cesedi tabut ile Adli Tıp Kurumu’na götürdü.

”MEZARDAN KEFEN ÇIKMADI”

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir yaptığı açıklamada, “Kemikler var, kafatası var. Ve kefen yok. Kefenin veya bir bezin olmamasını anlayamadım. 10 sene içerisinde kaybolmuş veya aşınmış olabilir mi? O çok rasyonel ve makul gelmiyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin yargılamada 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014’te kaldığı Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde intihar etmişti. Ancak intihar edenin Cem Garipoğlu olmayabileceği yorumları mezarın açılmasıyla ilgili tartışma başlatmıştı. Hem Münevver Karabulut’un hem de Cem Garipoğlu’nun yakınları mezarın açılması ve iddiaların netleştirilmesi talebinde bulunmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version