Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cem Garipoğlu’nun DNA işlemleri tamamlandı: Kemikler mezarına defnedildi

Adalet Bakanlığı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebini reddetti


Münevver Karabulut’u 2009 yılında vahşice katleden ve tutuklandıktan sonra kaldığı cezaevinde ölü bulunan Cem Garipoğlu’nun Adli Tıp Kurumu’nda DNA işlemleri tamamlandı. Garipoğlu’nun DNA incelemesi için çıkarılan örnekler yeniden mezarına konuldu. Defin sırasında anne Tülay Makbule Garipoğlu da hazır bulundu.

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılarak alınan DNA örnekleri, Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemenin ardından ailenin avukatı tarafından teslim alındı. İnceleme için çıkarılan cenaze, yeniden Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarı 3 Ekim Perşembe günü Fethi Kabir işlemiyle açılmıştı. Cem Garipoğlu’ndan alınan DNA örnekleriyle anne ve babasından alınan örnekler karşılaştırıldı.

Örneklerin uyuşmasının ve incelemenin tamamlanmasının ardından bugün ailenin avukatı Orhan Şahin Adli Tıp Kurumu’na gelerek Cem Garipoğlu’na ait DNA örneklerini teslim aldı. Cem Garipoğlu’ndan alınan örnekler gömülmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na getirildi. Güvenlik önlemi altında Cem Garipoğlu’na ait mezar, görevliler tarafından kazıldı. Garipoğlu’nun Adli Tıp Kurumu’ndan getirilen cenazesi tekrar defnedildi. Cenaze defnedildiği sırada Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu oğlunun mezarı başında bekledi. Defnedildikten sonra bir süre daha mezarı başında oturan anne Tülay Garipoğlu, basın mensuplarına açıklama yapmadan mezarlıktan ayrıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version