Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cegerxwîn, şiirleri ile anıldı

Cegerxwîn, şiirleri ile anıldı


ÊLIH – Kürt yazar Cegerxwîn şiirleri okunarak, anıldı. 

 

Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARÎ-DER), Yılmaz Güney Parkı’nda Kürt yazar Cegerxwîn için anma programı gerçekleştirdi. Anmaya Êlih Beledoyesi Eşbaşkanı Yeşil Işık, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Kürtçe Kitap Fuarı için kente bulunan yazarlar, DBP ile DEM Parti il örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

 

ŞİİRLERİ BEĞENİ TOPLADI

 

Anma programı Cegerxwîn’nin hayatının okunması ile başladı. Ardından yazar Berken Bereh, Roza Metina ve ARÎ-DER öğrencileri tarafından Cegerxwîn’nin şiirleri okundu. Katılımcılar tarafından beğeni toplayan şiir dinletisi sonrası Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Yeşil Işık konuştu. 

 

‘MİNETLE ANIYORUZ’

 

Cegerxwîn’nin, Kürt kültür, dil ve sanatına öncülük ettiğini belirten Işık, “Seyda Cegerxwin’in ölümünün 40’ıncı yılı anmasında, onu canı gönülden anıyoruz. Bu topraklar için yazmış olduğu eserleri için bu topraklara emek verdiği için hem de bu topraklarda yaşayan yazarlar için vermiş olduğu emekten dolayı kendisini minnetle anıyoruz. Bu topraklar için emek veren kişiler, devlet güçleri tarafından önleri kapatıldı, tutuklanma ve sürgünlere maruz bırakıldı. Eserleri yasaklandı, ortadan kaldırıldı. Sadece sisteme karşı yazılar yazdıkları için birçok yasaklamayla yüz yüze kaldılar. Onların göstermiş olduğu emek önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version