Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çay ocağında da “kredi kartı” dönemi başladı

Çay ocağında da "kredi kartı" dönemi başladı


Serbest Görüş Ekonomi

Geliri enflasyon karşısında hızla eriyen vatandaş ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kredi kartına abanıyor. 2024’ün ilk 6 ayında bireysel kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe girenlerin sayısı 1 milyon 213 bin kişiyi aşarken, kredi kartı kullanımının yaygınlığına kanıt niteliğinde bir haber geldi. İstanbul, Küçükçekmece’deki bir çay ocağına “kredi kartı geçerlidir” yazısı asıldı.

Evrensel‘den Şerif Karataş, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki izlenim haberinde vatandaşın geçim sıkıntısıyla boğuştuğunu aktardı. Söz konusu haberde “Memleketteki kötü gidişat nasıl değişir” sorusu yöneltilen vatandaş “sandığı” işaret etti. Küçükçekmece’deki bir çay ocağına asılan “Kredi kartı geçerlidir” da toplumun içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne serdi.

2011’den beri kahveyi işleten genç, işlerin her geçen gün kötüye gittiğini anlattı. Kredi kartı işini 4 yıl önce gençleri çekmek için başlattığını söyleyen genç, “Şimdi herkes kullanıyor” dedi. Çaycılık yapan genç ise 30’a yakın müşterisinin veresiye yazdırmak zorunda kaldığını anlattı. Genç, “Erken seçim şart” dedi ve ekledi: “Ama halk oy vermek dışında da tepkisini ortaya koymalı” diye konuştu.


Exit mobile version