Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI | Fethullah Gülen Hocaefendi, milyonların duasıyla son yolculuğuna uğurlandı

CANLI | Fethullah Gülen Hocaefendi, milyonların duasıyla son yolculuğuna uğurlandı


Fethullah Gülen Hocaefendi, 25 yıldır sürgün hayatı yaşadığı ABD’de son yolculuğuna uğurlanıyor. Hocaefendi’nin cenaze namazı için dünyanın bir çok ülkesinden binlerce seveni Pensilvanya’ya akın etti. Sadece sınır ülke olan Kanada’dan ABD’ye yüzlerce aracın cenaze töreni için geçiş yaptığı öğrenildi. Avrupa’dan da çok sayıda ülkeden ABD’ye gidenler oldu.

Türkiye saatiyle 17.30 itibariyle insanlar cenaze namazının kılınacağı stada alınmaya başladı. Cenaze namazını Prof. Dr. Suat Yıldırım kıldıracak. Cenaze, öğrencileri tarafından cenaz aracına alınacak ve defnedileceği yere götürülecek. Tabutun üzerinde Kabe’den ve Mescid-i Nebevi’den örtü konulacak. Mezarına ise 33 farklı ülkeden gelen topraklar dökülecek.

Cenaze töreninin yapılacağı staddan ilk fotoğraflar da gelmeye başladı. Kalabalıkların yavaş yavaş toplandığı görülüyor. İşte alandan ilk fotoğraflar…

Hocaefendi’nin naaşı Türkiye saatiyle 18.30 itibariyle hastaneden alındı.

 

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin naaşı TSİ ile 19.30 sıralarında törenin yapılacağı stada ulaştı. Naaş öğrencileri tarafından omuzlara alınarak tören alınanı taşındı. Naaş 19.45’te musallaya konuldu.

 

Saat 20.15 itibariyle cenaze namazı kılındı ve naaşı defnedileceği Kamp Merkezi’ne götürülmek için yine öğrencileri tarafından araca taşındı.

Saat 21.30 itibariyle Hocaefendi’nin naaşı defnedileceği Kamp Merkezi’ne ulaştı. 23.30 saatlerinde defin işlemlerine başlandı. Defin işleminin ardından Hocaefendi’nin kabrinin başında dualar edildi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version