Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Bu terör eyleminin tesadüf olduğunu düşünmüyorum, belli ki bazı çevreler uzlaşma istemiyor”


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD ziyaretinin son gününde yaptığı açıklamada, Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) tesislerine saldırı düzenlenmesinin zamanlamasının tesadüf olduğunu düşünmediğini söyledi.

Mehmet Şimşek Washington’da bulunan düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde katıldığı etkinlikte Türk ekonomisine dair bir sunum yaptı.

Brookings Enstitüsü Hutchins Maliye ve Para Politikası Merkezi Başkanı David Wessel, moderatörüğünü yaptığı etkinlikte TUSAŞ’a düzenlenen saldırıyı da gündeme taşıdı.

Mehmet Şimşek, bu soru üzerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önce Abdullah Öcalan’a PKK’yı tek taraflı olarak tasfiye etmesi, bir hafta sonra ise TBMM’de konuşma yapması çağrısını hatırlattı.

Şimşek, “Hemen, 24 saatten kısa bir süre sonra bu terör eyleminin gerçekleşmesinin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Ancak bunun yolumuza çıkmasına izin vermeyeceğiz çünkü ülke için doğru olanı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Basına görüntü veren iki bakan daha sonra heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti.

Mehmet Şimşek, “Her şeyden önce, bunun PKK’nın bir terör örgütü olarak doğasını gösterdiğini düşünüyorum. Belli ki bazı çevreler uzlaşma istemiyor. Sorunların çözülmesini istemiyorlar” diye konuştu.

“Ülke için doğru olan da temel hak ve özgürlükleri arttırmaya devam etmek, demokrasimizin standartlarını yükseltmek ki bu da uzun vadeli refahımızın anahtarıdır. Bu yüzden her zaman iyimserim. Böyle bir uzlaşma çağrısının havada kalmayacağı konusunda iyimserim. Umarım devamı gelir” diyen Şimşek, “Şiddetin yolumuza çıkmasına izin veremeyiz, çünkü o zaman elbette onlar kazanacaktır, onların kazanmasına izin veremeyiz” diye devam etti.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine yönelik önceki gün düzenlenen terör saldırısında beş kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki saldırganın da PKK’lı olduğunu açıklarken, PKK da Cuma günü saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

ABD Maliye Bakanı Yellen ile görüştü

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Brookings’te katıldığı programın ardından ABD Maliye Bakanı Janet Yellen ile biraraya geldi. Basına görüntü veren iki bakan daha sonra heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD Maliye Bakanı Janet Yellen ile biraraya geldi.

Şimşek Cuma akşamı temaslarını tamamlayarak ABD’den ayrılıyor.

Exit mobile version