Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BM açıkladı; Lübnan’da 1 milyon sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı

LÜBNAN | En az 4 hastane İsrail saldırıları nedeniyle hizmet veremiyor


Fadel ITANI / AFP

Birleşmiş Milletler, İsrail ile İran destekli gruplar arasında Orta Doğu’da yayılan savaştan yaklaşık bir milyon Lübnanlının evlerini terk ettiği uyarısında bulundu.

İsrail’in tahliye emirlerinin şu anda Lübnan’ın kara alanının dörtte birini kapsadığını belirten Birleşmiş Milletler, çağrıların yüzden fazla köy ve kentsel alandan insanların kaçmasına neden olduğunu söyledi.

BM yetkilileri, Lübnan’daki 5,4 milyonluk nüfusun 600 binden fazlasının ülke içinde yerinden edildiğini ve sığınakların dolup taşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. BM 300 bin kişinin de İsrail’in saldırılarının ardından yurtdışına kaçtığını belirtti.

Yardım grubu Save the Children, Lübnan’daki devlet okullarının yarısının sığınaklara dönüştürüldüğünü söyledi.

BM’nin Uluslararası Göç Örgütü’nün program lideri Duncan Sullivan Çarşamba günü yaptığı açıklamada “İnsani etki kesinlikle korkunç” dedi.

Sullivan, hükümete göre Lübnan’daki 990 barınağın 800’den fazlasının şimdiden dolu olduğunu ve yer olan az sayıdaki barınağın da genellikle bölge sakinlerinin ulaşamayacağı kadar uzakta olduğunu söyledi. Bazılarında yüz kişi için sadece bir ya da iki tuvalet var ve elektrik, yeterli aydınlatma ya da kadınlar ve çocuklar için güvenli alanlar bulunmuyor.

Avrupa Birliği de Beyrut’a insani yardım yüklü üç uçak gönderdiğini açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version