Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek!

Cari açığın milli gelire oranının yüzde 2'ye gerilemesini bekliyoruz


Serbest Görüş Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis’e sunulan savunma sanayi katkı payı teklifine ilişkin konuştu. Şimşek, “Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu’na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı.

Yüz bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu kesintisi öngören kanun teklifinin TBMM Başkanlığı’na sunulması, tartışmaları beraberinde getirmişti.

Meclis’e sunulan savunma sanayi katkı payı teklifine ilişkin konuşan Şimşek, şunları söyledi:

“Zor bir coğrafyadayız, caydırıcılık gücünü artırmalıyız. Savunma projelerine kaynak gerekiyor. Savunma Sanayi fonunda ciddi şekilde para veriyoruz. Bu sene 165 milyara çıkarttık. Birçok yerden öneri alındı. Ekonomi Kurmayları ile çalışıldı. Tartışmalara saygılıyız. Parti grubumuz bazı konuları tekrar değerlendirebilir. 

Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu’na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil. Bu konuda milletimizin hiçbir endişesi olmasın. Paketin bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek. Savunma sanayi bizim için çok önemli. Bu fona Hazine’nin herhangi bir müdahalesi yok.

Eleştirilere kulaklarımızı tıkayamayız. Gelen değerlendirmeleri Meclis dikkate alır. Ben de bütçe dışı fonları ilkesel olarak doğru bulmuyorum. Ama bazı fonlar ihtiyaç.” 

 

 

 

 

Exit mobile version