Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

“Bebekleri öldüren doktor çeteleri ortaya çıktı; bu döneme, AKP ‘şahlanış dönemi’ diyor”

“Bebekleri öldüren doktor çeteleri ortaya çıktı; bu döneme, AKP ‘şahlanış dönemi’ diyor”


Akademisyen, Artı Gerçek yazarı Mehmet Altan, yenidoğan çetesiyle ilgili kaleme aldığı yazısında, “Bu ülkede bebekleri öldüren doktor çeteleri ortaya çıktı. Bu döneme, AKP ‘şahlanış dönemi’ diyor. Ülke, cehenneme doğru şahlanıyor” dedi.

“Bebeklerin öldürüldüğünün ilk fark edildiği ve hemen “önlenmediği” dönemde İstanbul Sağlık İl Müdürü olan şahıs, bugün Sağlık bakanı” diyen Altan, şu soruları yöneltti: “Acaba hangi kritere göre bakan yapıldı? Biraz daha fazla bebek öldürülseydi siyasette daha mı yükselecekti? Hala koltuğunda oturuyor olmasının açıklaması ne?”

Bebek cinayetlerinin sadece siyasetin çöktüğünü değil aynı zamanda toplumun vicdanen çürüdüğünü de gösterdiğini belirten Altan, şunları söyledi:

“Vicdanlı bir toplumda bebek cinayetleri ortaya çıktığında, o toplum o iktidarı hemen gönderir. Vicdanı acıyan toplumun doğal refleksi siyasi iktidarı derhal görevden uzaklaştırır. Bu toplumun bu demokratik refleksi gösterememesi, vicdanen sakatlandığını da gösteriyor. Ülke, bu iktidarla “şahlanarak” kendi siyasal ve toplumsal cehennemine doğru koşmaya devam ediyor.

15 Temmuz sonrası ilk çıkan yasa olan “varlık barışı” ile birlikte uyuşturucu ve küresel baronlar yeni dönemin en etkin unsurları haline geldi. Ve bu sürecin ilk kurbanı da hukuk oldu. Uyuşturucu ve baronlar içeri girdi, hukuk aynı kapıdan çıktı, yargı öldü. Ölen yargı sadece muhalifleri tutuklamak için canlılık gösterdi. Eğer yargıyı öldürürseniz, devlet ve millet çürümeye başlar. Gerçek bir yargının varlığı, toplumun damarlarında taze kanın dolaşması, hücrelerine oksijen gitmesi demektir. Yargı, sadece adaleti sağlamaz, sadece insanları güvende tutmaz, aynı zamanda toplumun vicdanının da canlı kalmasını sağlar. Suça, suçluya, haksızlığa tepki veren bir toplumun hukuki temsilcisi olur. Ama sokakta kadınları yere yatırıp döverek ırzına geçmeye kalkanları serbest bırakan bir yargı varsa, o toplum cehennem yolculuğuna bebek cinayetleri ile devam eder.

Artık devleti dolandırmak için bebek öldürüyorlar… Çetenin peşine düşen savcıyı tehdit ediyorlar, jandarma elemanlarından yardım alıyorlar… “Türkiye çürüyor” cümlesinin ne anlama geldiğini kanımız donarak görüyoruz… Bu toplumun vicdanı ne zaman ses verecek?Ses verecek bir vicdan kaldı mı bu toplumda? Yoksa bebeklerle birlikte vicdanlar da öldü mü? Bütün bunlardan sorumlu bir iktidar hala nasıl görevine devam ediyor? Siyaset, böylesine büyük felaketlere yol açan bir iktidarı görevden uzaklaştırmak için yoksa, ne için var? Katilleri, kaçakçıları, saldırganları, hırsızları korumak için mi?”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version