Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BBP’li patron İsrail’e ihracat yasağını deldi: ‘Gümrük kaydına Filistin yazıp, kabloyu İsrail’e teslim etti’


Gazeteci Metin Cihan, Ticaret Bakanlığı’nın Gazze’de soykırım operasyonlarını sürdüren İsrail’e ihracat kısıtlaması kararına rağmen Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucuları arasında yer alan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin arkadaşı olan Pamukkale Kablo’nun sahibi Mustafa Semerci’nin doğrudan İsrail devletine satış yapmaya devam ettiğini ortaya çıkardı.

Ancak gazeteci Metin Cihan, Denizli’den ihracat yapan Pamukkale Kablo’nun İsrail ile ticareti kesmediğini ortaya çıkardı. İsrail’e kablo satışını sürdüren firmanın kağıt üstünde gümrük kaydına Filistin yazdığını ancak kabloları İsrail’e teslim ettiğini belirten Metin Cihan, ‘‘Kâğıt üstünde Filistin gösterip aslında İsrail ordusunun kablo ihtiyacını karşılamaya devam ediyorlar. Bu kadar insanlıktan çıkmış, bu kadar iki yüzlüler.’’ ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı’nın 9 Nisan 2024’ten itibaren bazı ürünlerin İsrail’e ihracatını kısıtlama kararı almasına rağmen TÜİK verilerine göre kablo ihracatının bir önceki yıla bin 280 kat arttığına dikkat çeken gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında ticaret yasağının nasıl delindiğini şöyle anlattı:

‘‘BBP genel başkanı böyle atıp tutuyor ama parti kurucu yöneticisi ve yakın arkadaşı Mustafa Semerci (Pamukkale Kablo) İsrail ordusunun 1 numaralı kablo tedarikçisi. Özel şirkete falan değil, doğrudan İsrail devletine satış yapıyor. Ticaret yasağına rağmen bu satış devam ediyor. Nasıl mı? Gümrük kaydına Filistin yazıyor, kabloyu İsrail’e teslim ediyor.

TÜİK verilerinde geçen sene Ağustos’ta Filistin’e kablo ihracatı yok denecek kadar azken bu sene Ağustos’ta milyon dolarlık kablo ihracatı yapılmış. %128000 artmış yani 1280 katına çıkmış. Bu saçmalığın nedenini artık biliyoruz. Kâğıt üstünde Filistin gösterip aslında İsrail ordusunun kablo ihtiyacını karşılamaya devam ediyorlar. Bu kadar insanlıktan çıkmış, bu kadar iki yüzlüler.

  1. görsel: BBP Genel Merkez yöneticisi ve Pamukkale Kablo sahibi Mustafa Semerci BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte İsrail devletine gönderilen kablolar önünde poz veriyor. İliştirilmiş belge İsrail devletinin Pamukkale Kablo adına düzenlediği izin belgesi.
  2. görsel: Pamukkale Kablo gümrük kayıtları. Alıcı Şirketin İsrail Devleti elektrik kurumu olduğunu görüyoruz.
  3. görsel: İsrail’e kablo ihracatının devam ettiğini ancak gümrük kayıtlarının Filistinmiş gibi tutulduğunu gösteren TÜİK verileri. link: https://rapory.tuik.gov.tr/08-10-2024-10:28:01-17536493518879056212002091964.html…

BBP genel başkanı böyle atıp tutuyor ama parti kurucu yöneticisi ve yakın arkadaşı Mustafa Semerci (Pamukkale Kablo) İsrail ordusunun 1 numaralı kablo tedarikçisi. Özel şirkete falan değil, doğrudan İsrail devletine satış yapıyor. Ticaret yasağına rağmen bu satış devam ediyor.… https://t.co/ZNjnLfHOqa pic.twitter.com/EzoYM9bk5l

— metin cihan (@metcihan) October 8, 2024

MUSTAFA SEMERCİ KİMDİR?

Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer alan Pamukkale Kablo sahibi Mustafa Semerci, Denizli İl Başkanlığı da yaptı. Semerci 2018 Genel Seçimlerinde BBP kontenjanından AKP Denizli milletvekili adayı olmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version