Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Barzani’den “zamanlaması manidar” ziyaret: Cumhur İttifakı’nın “çözüm süreci” modeli KDP mi?

Barzani’den “zamanlaması manidar” ziyaret: Cumhur İttifakı’nın “çözüm süreci” modeli KDP mi?


Meclis açılış töreninde Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “uzattığı el” ile başlayıp Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Yeni bir dönem başlıyor” sözleriyle süren “çözüm süreci başlıyor” beklentilerini artırırken yeni bir gelişme yaşandı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin 16 Ekim’de Ankara’ya yapacağı ziyaretinin önemine dikkat çekti. Yetkin, “Aynı gün MHP lideri Devlet Bahçeli TBMM’de PKK lideri Abdullah Öcalan’dan örgütüne silah bıraktırma çağrısı yapmasını istiyordu. Ondan bir gün önce de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahçeli’nin DEM’e uzattığı eli desteklediğini tekrarlamıştı… Elbette, DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in ‘Barışa gönül indirip’ Meclis çatısı altında konuşulmasını sağlayan “Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ye” teşekkürünü ayrı bir yara koymamız gerekiyor” diye yazdı.

Serbest Görüş:

“IKBY’nin ve Barzani ailesinin yönettiği Kürdistan Demokratik Partisi’nin (KDP) Erdoğan ve Bahçeli’nin PKK sorununu çözme planlarına bir katkısı öngörülüyor mu?” sorusunu yönelten Yetkin, “Bu süreçte devlet adına ya da gizli tutulması kaydıyla DEM, ya da avukatları dahil, Öcalan ile görüşen olmuş mudur? Bağdat ve Erbil ile ön görüşmeler yapılmış mıdır?” ifadelerini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version