Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Baroların seçim sonuçları


HABER MERKEZİ Genel kurullarını gerçekleştiren baroların seçim sonuçlarına göre İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Dîlok Barosu Başkanı Bülent Duran ve Wan Barosu Başkanı Sinan Özaraz oldu. 

 

İzmir Barosu’nun Kültürpark Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan Olağan Genel Kurulu’nda sonuçlar belli oldu. 6 bin 713 geçerli oyun kullanıldığı seçimlerde Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz 2 bin 517 oy alarak yeniden başkan seçildi. İzmir Avukat Hareketi adayı Banu Aşkın İnce 2 bin 27, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Sercan Altınordu bin 992 ve Mücadeleci Avukatlar Grubu Tacettin Çolak da 177 oy aldı.

 

‘AVUKATLAR NEFRET DİLİNE GEÇİT VERMEZ’

 

Seçimin ardından konuşan Sefa Yılmaz, Genel Kurul’da dün Kürtçe sloganlara yönelik gerçekleşen saldırıya değinerek, “Çağdaş Avukatlar Grubu’na karşı nefret dili kullanıldı. Ancak bugün Çağdaş Avukatlar Grubu’nun seçimi kazanması kötücül dilin, nefret dilinin hiçbir zaman İzmir Barosu avukatları tarafından kabul görmediğinin bir göstergesidir. Her üç grubun söylemi çok farklı değildi. Sadece Çağdaş Avukatlar Grubu üzerinden yapılmak istenen bir propagandaydı. Ama geçen seçimde de söylemiştim. Nefret diline İzmir Barosu avukatları geçit vermez. İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne inanan, kadından, çocuktan, doğadan yana tavır koyan, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden yana olan Çağdaş Avukatlar Grubu, İzmir Barosu’nun eksiksiz tüm kurullarında yer almayı başardı” ifadelerini kullandı. 

 

DÎLOK 

 

Dîlok Barosu’nun 47’nci Olağan Genel Kurulu’nda yeni baro başkanı Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Dîlok Şubesi üyesi Bülent Duran oldu. Aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il yöneticisi olan Duran, 608 oy aldı. Duran’ın en yakın rakibi Melikşah Korkmaz ise 593 oy aldı. Toplam 2 bin 102 geçerli oyun sayıldığı kurulda diğer adaylar İbrahim Ağalın 459, Sevil Koyuncu 189 ve Kenan Polat ise 253 oy aldı. 

 

WAN

 

Wan Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleşen 29. Genel Kurulda mevcut başkan Sinan Özaraz yeniden baro başkanı olarak seçildi. Yönetim kurulunda ise üç ÖHD avukatı olmak üzere iki kadın avukat yer aldı.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version