Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakırhan: Barışı savunan her eli tutmaya hazırız

Bakırhan: Barışı savunan her eli tutmaya hazırız


Bahçeli, Meclis’in açılış oturumu kapandıktan sonra Bakırhan’ın yanısıra grup başkan vekili Sezai Temelli, Pervin Buldan ve Sırrı Sakık dahil DEM Parti’li milletvekilleriyle tokalaşmıştı.

Bahçeli, tokalaşmalar hakkında “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım” demişti.

Meclis grup toplantısı sonrasında konuşan Bakırhan şunları söyledi:

“Meclis çatısı altında olması gereken bir tabloydu. Müzakere ve diyalog zemini olmadığı için herkes şaşırmış olabilir. Meclis’in asıl görevlerinden birisi budur. Halklar bizi buraya niye seçip gönderdiler? Türkiye temel meselelerini konuşup çözüm yolları üretmek için. Türkiye’nin bir toplumsal barışa ihtiyacı var. Yanı başımızda çatışmalar var, savaşlar var, nereye sıçrayacağını bilmiyoruz. Türkiye’de her zamankinden daha fazla diyalog ve müzakereye ihtiyaç var. Sayın Bahçeli’nin gelmesi de gayet normaldi, anormal bir durum yoktu. Türkiye’de toplumsal barışı savunan, ülkeyi refaha ve huzura kavuşturacak olan her eli tutmaya, her adımı desteklemeye hazırız, zaten belirtmiştik. Bugün de aynısını tekrar ediyorum.

Yani sadece tokalaşmaktan yeni bir süreç çıkar mı bilmiyorum ama Türkiye’nin bir toplumsal barışa ihtiyacı olduğu konusu doğru. Bizim de Meclis’te iktidar başta olmak üzere bütün siyasi partilerle bu toplumsal barışı örecek söylem için adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version