Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Uraloğlu’ndan ‘Discord’ açıklaması: “Twitch de benzer bir durumla karşı karşıya kalabilir”

Bakan Uraloğlu: “Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız”


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Discord’a getirilen erişim engelinin ardından Twitch platformu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Discord’a getirilen erişim engeli sonrasında konuşan Uraloğlu, Twitch’in de benzer bir kararla karşı karşıya kalabileceğini, toplumu korumak için gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.

Çocuklara yönelik şantaj ve istismar gibi iddialarla gündeme gelen Discord’un kapatılması sonrasında Twitch’in de benzer bir adımla karşı karşıya olup olmayacağı merak ediliyor. Bakan Uraloğlu, Discord platformunun tamamen kapalı bir sistem olduğunu ve güvenlik birimlerinin burada tam denetim yapamaması nedeniyle erişim engelinin getirildiğini belirtti. Uraloğlu, “Burası tamamen kapalı bir sistem. Bizim güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar. Bize şikayet gelmesi olayında biz müdahil olabiliyoruz.” dedi.  Sosyal medya platformlarının toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi için kararlı adımlar atacaklarını vurguladı.

Twitch platformunun kapatılmasına yönelik sorulara da cevap eren Uraloğlu, “Toplumumuzu korumak için her türlü adımı atacağız. Gerekirse bu tür platformların kapatılmasını da değerlendiririz.” ifadelerini kullandı. Discord’da yaşanan güvenlik sorunlarının, Twitch gibi platformlarda da ortaya çıkması halinde gerekli müdahalelerin yapılabileceğini belirtti.

Discord’a getirilen erişim engelinin toplumdan büyük bir memnuniyetle karşılandığını söyleyen Uraloğlu, “Bazı şeyleri ancak öğrendiğimizde müdahale edebiliyoruz. Bugün toplumun birçok kesiminde bu kararın desteklendiğini görüyoruz. 1 hafta önce kapatsak muhtemelen bu memnuniyet olmayacaktı.” dedi. Sosyal medya platformlarının güvenlik birimleriyle iş birliği yapmamaları durumunda benzer adımların atılabileceğini belirterek, Telegram ve diğer sosyal medya mecralarının da yakından takip edildiğini kaydetti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version