Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Tunç’tan ‘infaz sistemi’ açıklaması: “2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek”

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘kira artış oranı’ açıklaması: Enflasyonu düşürmek için çalışıyoruz


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, “2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek. Ne kadar cezaevinde kalabileceğine ilişkin alternatifleri sunduk. Milletvekillerimizin takdirinde.” dedi. Tunç, ‘iyi hal’ uygulamasıyla ilgili de bir değerlendirme yapıldığını söyledi. Tunç, Anayasa’nın 3. maddesi tartışmalarına yönelik de konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da katıldığı programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ceza infaz sistemindeki değişikliklere ilişkin konuştu. İki yılın altında ceza alanların da cezaevine gireceğini anlatan Tunç, kamuoyundaki iyi hal indiriminin de rahatsızlık yarattığını dile getirdi.

“İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendiriyoruz. İyi hal indirimi her suçta olmayacak.” diyen Tunç, “2 yılın altında ceza alan 1 yıl koşullu 1 yıl da denetimli serbestlik olunca hiç yatmamış oluyor. Burada belli bir süre cezaevinde kalması gerektiği önerdiğimiz bir husustu. Bu önemli. 1 yıllık denetimli serbestlikten yararlanabilmek için kişinin ne kadar cezaevinde kalabileceğine ilişkin alternatifleri sunduk. Milletvekillerimizin takdirinde.” dedi.

Narin soruşturmasında son aşamaya gelindi

Narin Güran soruşturmasındaki son durum sorulan Bakan Tunç, “Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi. Son değerlendirmeler yapılıyor. Kimin, hangi dakikada, nerede olduğu, hangi evde kimlerin beraber olduğu tek tek belirlendi. Dosya gizli, soruşturma gizli. Oda oda herkesin nerede olduğu belirlendi. İddianame ortaya çıktığında Narin’in katillerinin kim olduğunu görecekler.” ifadelerini kullandı.

Anayasa’nın 3. maddesi açıklaması

Bakan Tunç, anayasayla ilgili 3. madde tartışmaları hakkında da, “İlk 4 maddeyle ilgili kesinlikle bir tartışma olamaz. Meclis Başkanımız da bunu ifade ettiler. Meclis Başkanımız kastının bu olmadığını ifade etti. Yeni anayasaya ihtiyaç vardır.” dedi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version