Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli’den önce Baykal demiş: Apo yarın Meclis sıralarına oturursa sakın şaşırmayın

Bahçeli’den önce Baykal demiş: Apo yarın Meclis sıralarına oturursa sakın şaşırmayın


Sözcü yazarı Saygı Öztürk, CHP’nin 6. Genel Başkanı Deniz Baykal’ın PKK lideri Öcalan ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin bir toplantıda yaptığı açıklamaları yazdı.

Öztürk, partiden istifa edip evinden pek çıkmadığı dönemlerde evinin bulunduğu Angora Evleri Sitesi lokalinde site sakinleri ile 10 Şubat 2014’te tarihinde gerçekleşen sohbet toplantısında sarf ettiği bazı sözleri, o dönem Baykal’ın isteği üzerine yazamadığını aktardı.

Öztürk, Baykal’ın o gün yazılmamasını istediği sözlerinin, “Apo, yarın Meclis sıralarına oturursa sakın şaşırmayın” olduğunu ifade etti.

Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

Rahmetli Deniz Baykal’ın uzun bir aradan sonra konuşmaya başlaması tabii ki ilginç olacaktı. Ancak, tanıdığım Deniz Baykal’ın, özellikle bazı sorulara verdiği cevabın da yazılmasını isteyebileceğini tahmin ediyordum. Baykal’ın konuşacağını öğrenince gittim. Salonun arka tarafına, duvar kenarına oturdum. Baykal’ın beni görmemesini istiyordum. Toplantı sonunda da Baykal’a yine hiç görünmeden ayrılacak, doğruca söylediklerini gazetemize yetiştirecektim. Aynen öyle yaptım.

Eve gidip bilgisayarı daha yeni açmış, haberin başlığını yazıyordum. Baykal, ‘Apo, yarın Meclis sıralarına oturursa sakın şaşırmayın’ dedi. Hemen ardından, siyaset yasağı nedeniyle milletvekili seçimine katılamayan Recep Tayyip Erdoğan’ın, siyaset yasağının kaldırılmasına niçin ‘Evet’ dediğini anlatmaya başladı. Evet, çok çarpıcı bilgiler Baykal’ın konuşmasında arka arkaya geliyordu. Komşuları, kendisine değişik konularda sorular yöneltiyordu.

Serbest Görüş:

Notları almış, Baykal’ın konuşmasını yazmaya başlamıştım. Telefonum çaldı. Arayan Deniz Baykal’dı. Bana, ‘Şu anda ne yazdığını biliyorum. Lütfen bunları yazmayın. Orası aile toplantısıydı. Seni görmediğimi sanıyordun. Bana görünmeden gittiğinin de farkındayım’ deyip ardından bir kahkaha attı.

Yapacak bir şey yoktu. Özellikle, Erdoğan’ın siyaset yasağının kaldırılması ve Abdullah Öcalan’ın meclis sıralarında oturabileceğine ilişkin sözlerinin kesinlikle yazılmamasını rica etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version