Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli, Öcalan’ı muhatap aldı: Örgütünün tasfiye edileceğini ilan et!

Bahçeli, Öcalan’ı muhatap aldı: Örgütünün tasfiye edileceğini ilan et!


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken doprudan Abdullah Öcalan’ı muhatap aldı.

Bahçeli “Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin” dedi.

Gündemdeki ‘yeni çözüm süreci’ iddialarına da değinen Bahçeli “Hem siyaset hem terör aynı kalıba giremez. Aynı bedene sığamaz. Ayna ağza sığınamaz. Ya siyaset ya terör ya siyaset ya silah! Arası ortası şurası burası yoktur!” şeklinde konuştu.

DEM Parti Grubu ile tokalaşması ile ilgili de konuşan Bahçeli, “Uzattığım el, hsapsız bir eldir. Uzattığım el, samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el, Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

Normalleşme takıntısı olanlara diyorum ki geçin bunları geçin, siyasi tarihimize bakın. CHP’nin gelişmeler karşısındaki ciddiyetsiz ikircikli tavrı çok ciddi bir problemdir. CHP’nin durduğu yer Türk milletinin durduğu yer değildir. Huylu huyundan vazgeçmez ama biz yine de CHP’den umudu kesmeyeceğiz. Meclis’te yapılan kapalı oturumdan sonra Özgür Beyin açıklamaları büyük bir hezeyandır. CHP’nin baktığı yer milli bir bakış değildir. CHP’nin makul bir pozisyon alacağı günleri bekleyeceğiz.

 3. MADDE YANITI: İHANETTİR

Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasi zaferidir. Türk devlet felsefesine hangi açıdan bakarsak bakalım devlet millettir, millet devlettir. Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir. Devlet, ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. ikisini birbirinden ayırmak, ayrı değerlendirmek zaman zaman da çatıştırmak büyük bir ihanettir. Devleti milletten ayırmak milleti de devletten ayırmak büyük bir şuursuzluktur.

“ÇIKSIN TERÖRÜ BİTİRDİĞİNİ İLAN ETSİN”

Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah, arası, ortası, şurası, burası yoktur. Bölücü terörün kökü kazınmalı, bin yıllık kardeşlik pekişmelidir. DEM Parti’nin uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrik ortamından uzak durması herkesin hayrınadır. Türk-Kürt kardeştir, araya giren kalleştir, kamburdur, kanser hücresidir, kahrolmaya mahkumdur.

Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından bile geçirmesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler. Devlet terör örgütüyle müzakere etmez kıran kırana mücadele eder.

“UZATTIĞIM EL İYİ NİYETLİ BİR ELDİR”

Günlerdir uzattığım elden farklı sonuçlar çıkaranlar elimi devlet millet ve vatan için uzattığımı gönülden istediğimi bilmeleri faydalarına olacaktır. Biz elimizi süreç için değil, kardeşlik için uzatırız. Hakkari de bizim Edirne de bizim, İzmir de bizim Şırnak da bizim. Gün birleşme, dayanışma günüdür. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır.

Anayasanın ilk 4 maddesiyle meselesi olanlarla görülecek hesabımız olacaktır.

Devletin ülkesi ve milleti olmaz diyenlere sesleniyorum. Bu iddianın teknik, akademik, fikri, siyasi ve hukuki hiçbir bağlayıcılığı ve ikna edici yönü bulunmamaktadır. Devletin ülkesi vardır. O da Türk vatanıdır. Devletin milleti vardır. O da Türk milletidir. Devlet ülkesel bir birliktir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version