Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avukat Dilek Ekmekçi, tahliye edilmeden yeniden tutuklandı!

MHP’lileri şikayet etmişti: Avukat Dilek Ekmekçi, ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle tutuklandı


MHP’nin şikayeti üzerine 1 Eylül’de tutuklanan ve dünkü duruşmada tahliye kararı verilen Avukat Dilek Ekmekçi’nin, başka bir soruşturma kapsamında bugün yeniden tutuklandığı öğrenildi. Avukat Çiğdem Koç, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Avukat Dilek Ekmekçi yeniden tutuklandı! Başka bir şey yazamıyorum….” ifadelerini kullandı.

‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ iddiası ile yargılandığı davada dün tahliye olan Dilek Ekmekçi, tahliye edilmeden yeniden gözaltına alınmıştı. Ataköy Karakolu’nda tutulan Ekmekçi’nin başka bir soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece tekrar tutuklandığı öğrenildi.

Müvekkilimiz Av. Dilek Ekmekçi’nin tahliyesi sonrası tekrar gözaltına alınmış ve salıverilmemiş akabinde duruşma savcısının tahliye kararına itirazı üzerine İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müvekkil hakkında tutuklamaya yönelik yeniden YAKALAMA kararı çıkarılmıştır.… pic.twitter.com/1rByDuPmOU

— Av. Dr. Murat Sadak (@SADAKMURAT) October 23, 2024

Ceza Hukukçusu Av. Dilek Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları’nın önde gelen isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcılığa sunulan suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyordu.

Dilek Ekmekçi’nin tutuklanması, MHP ve Ülkü Ocakları’ndan bazı yöneticiler hakkında Sinan Ateş cinayetiyle ilgili suç duyurusunda bulunmasının hemen ardından gerçekleşmişti. Ekmekçi dün görülen duruşmada yurt dışına çıkış yasağı ve tahliye edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version