Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arnavutluk’ta eski cumhurbaşkanı yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı

Arnavutluk’ta eski cumhurbaşkanı yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı


Eski Arnavutluk cumhurbaşkanı Ilir Meta para aklama, yolsuzluk ve mal varlığını beyan etmeme suçlamasıyla başkent Tiran’da gözaltına alındı.

Muhalefetteki Özgürlük Partisi Genel Başkanı Meta’nın Tiran’da gözaltına alındığı haberini parti temsilcileri ve avukatı da doğruladı.

Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Tedi Blushi açıklamasında Meta’nın gözaltına alınmasını ‘gerçek bir terör’ eylemi olarak nitelendirdi.

Meta’nın avukatı Genci Gjokutaj da gözaltıyı ‘siyasi’ olarak nitelendirerek eski cumhurbaşkanına karşı birkaç suçlamanın yöneltildiğini söyledi.

Gjokutaj şöyle konuştu:

“O (Meta), sokakta yasa dışı bir davranışla kendisine yapılan eşkıya tarzı kaçırmanın ardından buraya (polise) geldi. Gözaltına alınma şekli eşkıyalığa benziyor.”

Euronews’ın haberine göre Gjokutaj, Meta’nın yolsuzluk, kara para aklama, kişisel gelir ve mal varlığını gizleme iddialarıyla soruşturulduğunu söyledi.

Yerel medya, bir basın toplantısı düzenlemek üzere komşu Kosova’dan Tiran’a dönen Meta’nın gözaltına alınmasına ilişkin görüntüleri yayınladı.

Videoda maskeli polis memurlarının eski cumhurbaşkanını aracından zorla sürükledikleri görülüyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version