Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’daki saldırı sonrası CHP Amed’de toplandı


AMED – TUSAŞ’a yönelik saldırı sırasında Amed’de temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DTSO’da kurmayları toplandı. Yarın Ankara’da olağanüstü MYK toplantısı gerçekleştirilecek. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen saldırı ardından Amed’de kendisine eşlik eden kurmaylarıyla bir araya geldi. Amed Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO)’da yapılan kısa toplantı ardından Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüştü, saldırı hakkında bilgi aldı. Yapılan toplantıda Ankara’da yarın Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) olağanüstü toplanması kararı alındı. Özel’in saldırı nedeniyle 6 gün sürecek olan bölge programları da iptal edildi. 

 

DTSO’daki toplantının ardından Özel basına açıklamalarda bulundu.  Buradaki heyetleriyle birlikte Ankara’da yaşananlara dair toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Özel, Ankara’daki MYK üyelerinin de toplandığını belirterek, Ankara’daki durumu kavramaya çalıştıklarını söyledi. 

 

GEZİ İPTAL EDİLDİ

 

İçişleri Bakanlığı ile telefonla görüştüğünü kayıp ve yarıların bilgisini aldığını söyleyen Özel, “Bu şartlar altında hem heyetimizle hem ev sahiplerimizle bundan sonra bu siyasi geziyi sürdürmek olanaklı değildir. Buradan havaalanına geçiyoruz. İlk uçakla dönüyoruz. Bu sürede Kent Konseyi’nin kıymetli üyeleriyle planladığımızdan kısa da olsa görüş alışverişinde bulunduk. Gündemimiz bugünki terör saldırısı ve amaçlarından başka bir şey değildi. Biz kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, ne amaçla yapılırsa yapılsın terörü lanetliyoruz. Amacımız Türkiye’nin gündeminden terörü çıkarmak hem de Diyarbakır’da bugün çokça karşılaştığımız ‘hiçbir şey istemiyorum, eşit yurttaşlık istiyorum’ diyen buna isyan eden kimsenin ne Diyarbakır’da ne Muş’ta ne de Van’da ne de büyükşehirlerin kenar mahallelerinde kalmaması. Hangi etnik kökenden, hangi mezhepten olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm vatandaşlarının devlet onun için karar verdiği için değil o ‘gerçekten benim sorunlarım çözüldü, kendimi eşit hissediyorum’ diyerek bu ülkeyi sahiplenmesini bekliyoruz” dedi. 

 

‘KONU AÇIĞA ÇIKARILMALI’

 

Böyle süreçlerde konunun açığa çıkarılmasını talep ettiklerini belirten Özel, “Böyle süreçlerde bunlar yaşanıyor bu topraklarda, hep yaşanıyor. Bugünki terör saldırısının zamanlamasına yönelik de dikkatle bakmak gerekiyor. Bizim Türkiye’nin kardeşliği ile ilgili umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecektir. Bu konudaki irademizi de hiç bir şey geri adım attıramayacaktır. Birtakım fırsatçılar, yankesiciler kelime oyunlarıyla vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar.  ‘Özgür Özel Kürtlere devlet vaat ediyor’ diyorlar. Ben onlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tam sahipleneceğimiz, kendimizi devletin sahibi hissedeceğimiz, Kürtlerle birlikte 86 milyonun bu devletin tam ve eşit yurttaşı olacağını hissedeceğimiz yarınlar için demokrasi ve birlikte çalışma vaat ediyorum. Sözümün bir kelimesinden siyasi yankesicilik yapmaya çalışanlardan bir şey çıkmaz. Çıksa çıksa Avrupa’nın da dünyanın da demokrasisinin başına dert olmuş aşırı sağ popülizm çıkar. Onların da bütün dünyaya ve ülkelerine ne yaptığı ortada. Biz o yüzden kararlılıkla bu tip çarpıtmalardan,  yalanlardan, yankesiciliklerden bıkmadan doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

ANKARA’YA HAREKET ETTİ

 

Ankara’ya geçeceklerini belirten Özel, MYK’larının toplantılarına katılacaklarını, konunun tüm yönlerini irdeleyeceklerini belirterek yarın basınla bir araya geleceklerini söyledi. Özel, “Bir kez daha hayatını kaybeden 4 yurttaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralıların kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi. 

 

Özel, açıklamanın ardından Ankara’ya doğru yola çıktı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version