Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlattı


Artı Gerçek – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal destek alan ailelerin 9-30 yaş arası çocuklarına ücretsiz Human Papilloma Virüs (HPV) aşısı uygulaması başlattı. Rahim ağzı kanserini önlemeye yönelik proje, Gazi Üniversitesi (GÜ) Hastanesi’nin işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Ankara’da başlattığımız ücretsiz HPV aşısı projesi kapsamında ilk etapta 2 bin vatandaşımızın aşılanmasını planlıyoruz. Türkiye’de ilk kez bizim duyurduğumuz bu projeyle halk sağlığına önemli bir katkı sunuyoruz. Dileğimiz, tüm vatandaşlarımızın bu aşıya ücretsiz olarak erişebilmesi ve sağlıklı bir geleceğe adım atmasıdır” dedi.

1575 KİŞİ BAŞVURDU

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada da projenin ayrıntıları paylaşıldı. Buna göre, 9-30 yaş aralığındaki kişilere yönelik “HPV Aşı Programı” için başvurular, 20 Mart-20 Nisan arasında kabul edildi. Gazi Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen programda 15 yaş altı 251 ve 15 yaş üzeri 1324 birey olmak üzere 1575 kişinin başvurusu alındı.

15 MİLYON 180 BİN LİRALIK BÜTÇE

Projeye, 15 milyon 180 bin lira bütçe ayrıldı ve 5 bin doz HPV aşısı temin edildi. İlk dozlar Gazi Hastanesi’nde yapılmaya başlandı. Projenin ilk etabında 2 bin kişinin aşılanması planlanıyor.

11 BELEDİYE BAŞVURUDA BULUNDU

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, proje kapsamında 9-30 yaş arasındaki kız çocuklarına ve kadınlara, rahim ağzı kanserini önlemeye yönelik üç doz HPV aşısı yapılacağını belirtti. Ünsal, ilk dozun bugün, ikinci dozun 2 ay sonra ve üçüncü dozun ise 6 ay sonra yapılacağını, projenin yaklaşık 1 yıl süreceğini kaydederek, 11 belediyenin teknik destek almak için başvuruda bulunduğunu aktardı.

’15 YAŞ ALTINDA YÜZDE 99.5 KORUMA SAĞLIYOR’

GÜ Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Hasan Bostancı da iş birliğinden memnuniyet duyduğunu belirterek, uygulamanın Türkiye’de yayılarak devam etmesini temenni etti.

GÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise “HPV aşısı, özellikle 15 yaş altındaki bireylere uygulandığında yüzde 99,5 oranında koruma sağlıyor. Enfeksiyon kadın ve erkek bireylerin yüzde 85’ini etkiliyor. Dileriz ki Türkiye’deki tüm kadınlar ve erkekler bu aşıya kavuşur. Bu enfeksiyonu önlemenin başka bir yolu yok” dedi. (AA)

***Kaynak: Artı Gerçek***
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version